Ollandia (te) laat bij de les

Ollandia was in het eerste half uur van de wedstrijd totaal niet bij de les waar juist Mariahout sterk aan de wedstrijd begon. In de eerste tien minuten kwamen er prima kansen voor Mariahout. Tim Barten kwam goed via de zijkant door maar zijn voorzet werd weggewerkt door de goed verdedigende Rene Raaijmakers. Na een kwartier spelen was het Mariahout die, zoals je kon verwachten, het net van het Ollandse doel wist te vinden. Een vrije trap voor Mariahout viel gevaarlijk dicht bij het doel en Freek Habraken kon hem keurig inkoppen, 1-0.

Hierna kreeg Mariahout nog diverse kansen op meer. In de 20e minuut leek Mariahout op een 2-0 voorsprong te komen, maar dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De thuisclub leek een makkelijke middag tegemoet te gaan op eigen veld, maar Ollandia kwam beter in de wedstrijd. Stefan Erven schoot net over het doel en Mariahout ontsnapte aan een gelijke stand. Mariahout, dat slordig omging met de vele kansen, maakte via Tim Barten de 2-0. Na een goede voorzet liet hij de geboden mogelijkheid niet onbenut en scoorde de 2-0 wat tevens de ruststand was.
In de tweede helft leek Mariahout zich weer zo uit de startblokken te schieten als in het begin van de wedstrijd. Helaas hielden de mannen in het geel/blauw dit niet heel lang vol. Ollandia speelde nu veel beter maar was nog niet in staat de wedstrijd naar haar hand te zetten. Maar toch was het ineens 2-2. Gezien het wedstrijdbeeld niet geheel verwacht maar het gebeurde wel. Doelpuntenmakers waren Stefan Erven en Bart Smetsers. Mariahout leek het goede gevoel compleet kwijt te zijn en Ollandia kwam beter in de wedstrijd. 2 minuten na de gelijkmaker kreeg Rob van der Heijden een levensgrote kans na een breedtepass van Bart Smetsers maar de bal ging via de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Tegen het einde van de wedstrijd golfde het spel op en neer en waren de meeste krachten verspeeld. Helaas moest Ollandia in blessuretijd wist nog een doelpunt incasseren na een scrimmage voor het doel. Paul van Driel kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker maar uiteindelijk resteerde het 3-2 verlies. Volgende week de return in Olland wat nog zeer spannend kan worden.