Afbeelding

TV De Kienehoef Voorjaarscompetitie

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag, 28 mei, begonnen de zaterdagteams van tennisvereniging de Kienehoef aan de voorlaatste competitieweek. Eén van de teams die het dit jaar goed doen is Heren 3, uitkomende in de tweede klasse. Het team bestaat uit Deevid van den Hurk, Jeff Witlox, Sander van der Kaay, Timo Foolen, Rob van den Hurk en Erik Vervoort. Heren 3 staat na vijf weken op een knappe gedeeld eerste plaats.

Met 13 Kienehoef teams thuis was het gezellig druk op het park, maar kon er ook slechts op één baan begonnen worden. Als eerste mocht Erik de baan op. Nog ongeslagen in het enkelspel deze competitie, gaf hij ook dit keer weer zijn tegenstander geen zicht op de zege en won keurig met 6-4 6-4. Daarna was het de beurt aan Jeff en Timo voor hun enkelspellen. Jeff trof het niet, zijn jeugdige tegenstander had een goede dag en daarom trok Jeff aan het kortste eind: 3-6 2-6. Timo zette zijn opponent de hele wedstrijd onder druk en won eenvoudig, 6-1 6-1. Rob mocht het laatste enkelspel voor zijn rekening nemen. Het begin van de wedstrijd verliep moeizaam, maar na een 0-5 achterstand knokte Rob zich knap terug in de set. Helaas kon hij niet voorkomen dat de tegenstander de set opeiste, net als de tweede set.

Met een tussenstand van 2-2 na de enkelspelspelen gingen de heren vol goede moed de dubbelspellen in, toch wel het specialisme van Heren 3. Rob en Erik schoten uit de startblokken en wonnen in een vloek en een zucht de eerste set met 6-0. Misschien ging het wil iets te makkelijk, daardoor verloren de heren de concentratie en moest een 1-4 achterstand goedgemaakt worden. Dat lukte en de wedstrijd werd gewonnen. Ook Jeff en Timo wonnen hun dubbel met mooie cijfers. De einduitslag was dus 4-2.

Na afloop van onze wedstrijden hebben we nog genoten van de laatste wedstrijd van Heren 1, dat dit jaar in de hoofdklasse speelt. Koen van Kessel en Wisse Mewiss speelden op het Centre Court een spannende dubbel die helaas verloren ging in de tiebreak van de derde set nadat ze een achterstand van 0-5 eerder in de set helemaal hadden ingelopen. Heren 1 haalde 3 punten, waarmee handhaving in de hoofdklasse vrijwel zekergesteld is. Een woord van dank aan de trouwe supporters van Heren 3; Annelies, Jolanda, Lotte & Moniek, evenals alle anderen!