Afbeelding

Avondwandel4daagse in Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 7, 8, 9 en 10 juni 2016 kan men tijdens de Avond4daagse komen wandelen op mooie routes met uitstekende verzorgingsposten. Dinsdag 7 juni gaat het gebeuren: " de start van de 12e editie van OLAT".  Het startsein zal in Boskant gegeven worden door Piet van Berkel, de commissievoorzitter.  Er zijn drie afstanden: 5km, 10km of 15km. De routes gaan zoveel mogelijk over zand- en veldwegen door de mooie Rooise natuur. De commissie raad de wandelaars aan om stevige schoenen aan te trekken. Op de 5km route zijn voor de kinderen interessante puzzelzoektochten uitgezet en zijn leuke prijzen te winnen.

Gezellig?
Ja, zeker! De Avondwandel4daagse is een heel gezellig én sportief evenement, de routes leiden de wandelaars door de talrijke groene gebieden van de gemeente. Onder het wandelen tijd genoeg om heel veel potjes met vet enz. te zingen. Let wel: In sommige gebieden, zoals de Geelders en Vresselse bossen, kunnen de muggen vervelend zijn. Wees op uw hoede en kleed u goed aan! Op de verzorgingsposten van de 10 en 15 kilometer is DEET beschikbaar. Controle op teken na de tochten wordt aanbevolen. Op het startbureau is EHBO aanwezig. Voor EHBO hulp onderweg gelieve het noodtelefoonnummer te bellen dat in het routeboekje staat.

Het startbureau is geopend vanaf 17.30 uur. Voor kaartverkoop, routeboekjes en puzzeltochten moet men in Boskant via de zijingang naar de zaal. Iedereen die mee wandelt, moet in het bezit te zijn van een startkaart. Na het afstempelen van de startkaart, vanaf 18 tot 19 uur, mogen de wandelaars vertrekken. De routes zijn voorzien van duidelijke pijlen en daarnaast beschreven in een mooi routeboekje.  Onderweg staan verzorgingsposten klaar om de wandelaars met een startkaart te verwennen met een natje en een droogje. Laat geen rommel achter te laten in de natuur en gelieve niets te vernielen. Bij de verzorgingsposten en het eindpunt kunt u het afval kwijt. Na vier dagen wandelen is op vrijdag de finish op de Markt, daar liggen de medailles klaar en worden bloemen uitgereikt en voor de kinderen 'n diploma, als beloning voor de geleverde prestaties. De wandelaars komen binnen over een rode loper en er is muziek. De organisatie roept familie, vrienden en bekenden  op om bij te dragen aan de feestelijke inhuldiging van de deelnemers door aanwezig te zijn.

Kom met de fiets!
Om parkeeroverlast te beperken is het gezonder om met de fiets naar de start te komen. Iedereen dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Zij worden ingezet voor de veiligheid van alle wandelaars. Bij problemen onderweg kan men het noodtelefoon nummer in het routeboekje of het startcafé  bellen. Alle routes staan nauwkeurig beschreven in het routeboekje. Bij een route wijziging volg dan de pijlen.

Verkeersomleidingen
Tijdens de Avond4daagse zijn enkele wegen tijdelijk afgesloten n.l. op donderdag 9 juni van 17 tot 19.30 uur is Olland vanuit Rooi alleen bereikbaar via de Schootsedijk en Jenne akkers. De doorgaande weg vanuit Boxtel blijft open. De Schootsedijk is vanaf D`n Toel tot de Nieuwstraat afgesloten voor alle verkeer. Op vrijdag 10 juni is de doorgaande weg aan de Markt voor de kiosk vanaf 17.15 tot 22.15 uur afgesloten. Vanaf 19 uur wordt het einde van de Borchmolendijk  afgesloten voor al het verkeer. Vanaf 19 uur tot 22 uur wordt tevens de Stomperstraat richting de Markt afgesloten voor alle verkeer. De start / finish plaatsen zijn als volgt: Dinsdag 7 juni: "De Vriendschap" in Boskant.  Woensdag 8 juni: "De Beckart" in Nijnsel.  Donderdag 9 juni: "D`n Toel" in Olland. Vrijdag 10 juni: "D`n Dommel en Oud Rooy", Markt, Sint-Oedenrode.

Kosten
Voor  slechts  €6.- kunt u 4 dagen meedoen aan de Avondwandel4daagse. Een of enkele dagen meedoen kan met een dagkaart van € 2,00 per avond. In de voorverkoop tot 7 juni 16 uur zijn de 4 dagenkaarten nog te koop voor € 4,50 bij A.H. en VVV. www.avondvierdaagse-sint-oedenrode.nl