Afbeelding

Ondernemers gezocht voor informatiepunten Het Groene Woud

Algemeen

Nationaal Landschap Het Groene Woud in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch, heeft de toerist en recreant enorm veel te bieden. Er valt volop te ontdekken, te beleven, te bewonderen en te genieten. Om toeristen en recreanten beter te informeren over de gevarieerde natuur, het kleinschalige landschap en al wat er te doen en te beleven is, wil Het Groene Woud op verschillende plaatsen informatiepunten inrichten. De informatiepunten komen in bestaande winkels, horecagelegenheden en andere toeristische bedrijven in het gebied. Het Groene Woud is nog op zoek naar geschikte locaties. Ondernemers die interesse hebben, kunnen nog contact opnemen.

Een informatiepunt is een eerste 'kennismakingspunt' met Het Groene Woud. Het is een plek voor allerlei vragen over het Nationale Landschap. Bezoekers vinden er informatie over bijvoorbeeld recreatiemogelijkheden, fiets- en wandelroutes en eet- en verblijfsmogelijkheden. De informatiepunten worden geen aparte locaties, maar worden geïntegreerd in de bedrijven van de ondernemers die geïnteresseerd zijn. Ondernemers die zich aanmelden, kunnen deelnemen aan een ambassadeurscursus waarin ze meer leren over het gebied en de manier waarop je toeristen en recreanten het beste kunt informeren. Daarnaast krijgen de ondernemers een display met ruimte voor folders en stickers en een bord met plattegrond waarop de dorpen, natuurgebieden, highlights en achtergrondinformatie over Het Groene Woud te vinden is. Ook ontvangen ze maandelijks folders van Het Groene Woud en een herkenningsbordje. Zo kan iedereen zien dat het een informatiepunt van Het Groene Woud is.

Verwachtingen
Een informatiepunt is een mooie aanvulling voor winkeliers, streekwinkels, horeca en toeristische ondernemers met producten en/of diensten die een relatie hebben met Het Groene Woud. Het straalt gastvrijheid uit en het versterkt de belevingswaarde van het gebied. Uiteraard hanteert Het Groene Woud wel enkele criteria. Het gaat om locaties waar veel bezoekers komen, waar producten verkocht worden die gerelateerd zijn aan Het Groene Woud en waarvan de eigenaar lid is of lid wordt van Coöperatie Het Groene Woud. De coöperatie is hét bedrijvennetwerk van Het Groene Woud. Daarnaast is het de bedoeling dat bezoekers minstens drie dagen per week terecht kunnen, waarvan minimaal een dag in het weekend. Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact opnemen met Communicatieteam Het Groene Woud via 06-83246226 of via communicatieteam@hetgroenewoud.com.