Afbeelding

Nijnsel 1: We did it!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag verloor het eerste team thuis van PSV Amateurs met 1-2. Afgelopen donderdag werd de return gespeeld op De Herdgang in Eindhoven. Met de rust was het nog 0-0; PSV was wat sterker terwijl er een doelpunt van Stefan Hulsen van Nijnsel vanwege buitenspel werd afgekeurd.

Na de pauze slalomde Johan van der Pas door de Eindhovense defensie waarbij hij in kansrijke positie werd neergehaald, net buiten de zestien: vrije trap en rood, doorgebroken speler met scoringskans. Dit veroorzaakte de nodige tumult want PSV dicht zich nu eenmaal een beschermde status toe en is niet gewend een rode kaart te krijgen. Het nodige commentaar van Eindhovense kant leverde een nieuwe rode kaart op en een door de jonge en goed fluitende scheidsrechter ingelaste 'cooling down'. PSV was inmiddels wel op een 1-0 voorsprong gekomen.

Na de spelhervatting tegen NEGEN spelers kwam Nijnsel natuurlijk in overtal en dankzij Stefan Hulsen werd de 1-1 aangetekend. Nijnsel had vanzelfsprekend een veldoverwicht en Rick van der Vleuten tekende dankzij een overtuigende kopbal de 1-2 aan. Beide teams stonden dus weer gelijk qua punten en doelsaldo. Nijnsel ging door en rook de overwinning die in de 93e minuut tot succes leidde door een doeltreffende actie van Mark van Berlo: 1-3. Alles wat Nijnsel heette uit zijn geelblauwe dak. PSV dat steeds meer tegen zichzelf ging voetballen was verslagen en kon het niet meer opbrengen de winnaars te feliciteren.
Aanstaande zondag speelt Nijnsel uit tegen TSC uit Oosterhout, de stad van meneer Jamin, aanvang half drie; zij pakten een periodetitel en eindigde op de tweede plaats in de derde klasse B, net achter kampioen Baardwijk, en wonnen het tweeluik tegen DSC uit Kerkdriel. We gaan een bus organiseren. Houd de website van vv Nijnsel in de gaten want op vv Nijnsel/TVE Reclame 1 staat momenteel geen maat……