Afbeelding

Leven in vrijheid

Cultuur

Sint-Oedenrode - Vanaf januari is het Roois Gemengd Koor, aangevuld met een aantal projectzangers, druk aan het repeteren voor het jaarlijks concert dat zal plaatsvinden op zaterdagavond 1 oktober om 20.00 uur en op zondagmiddag 2 oktober om 14.30 uur.

Het concert heeft de titel meegekregen 'Leven in Vrijheid'. Een titel die uitdrukking geeft aan de verworvenheid van de vrijheid, maar eveneens wil onderstrepen met welke offers en met welk een worsteling die vrijheid gepaard gaat.
Het Roois Gemengd Koor bezingt dit thema met de vertolking van een aantal liederen uit diverse perioden die deze roep om vrijheid bij ons brengen. Van heroïsche strijd tot ruwe oorlogsverschrikking. Van onderdrukking en het wrede lot van vluchtelingen. Maar ook met immer weer de eeuwige hoop op vrede en vrijheid. "Vrijheid die wordt bevochten op een oorlog die nooit slaapt".
Het concert staat onder leiding van dirigent Ad Vergouwen en aan de piano de vaste begeleider Henk van Riel. Het concert wordt verder opgeluisterd met instrumentalisten en het gesproken woord van een gastdichter.
De concerten vinden plaats in Cultureel Centrum Mariëndael te Sint-Oedenrode. Toegangskaarten zijn te reserveren in de voorverkoop vanaf 1 juni tot 1 augustus à € 7,50 inclusief 1x koffie/thee. Bel hiervoor 06-23233874. Daarna zijn toegangskaarten te bestellen via 06-23233874, of te verkrijgen vanaf 1 september bij 't Paperas, Heuvel 20 Sint-Oedenrode en vòòr aanvang van het concert aan de zaal. Toegangsprijs € 9,50 inclusief 1x koffie/thee. Van elk verkocht kaartje wordt door het Roois Gemengd Koor € 1,00 gereserveerd voor een goed doel ten behoeve van de noden van vluchtelingen voor oorlog en geweld.