Afbeelding

KV Nijnsel 1 laat belangrijke punten liggen

Sport

Drie verloren wedstrijden op rij heeft ervoor gezorgd dat Nijnsel nu de zesde en op een na laatste positie van de ranglijst bezet. Mededegradatiekanditaat Alico uit Schijndel blijft slechts met één punt achter. Zaak voor Nijnsel om in de laatste twee wedstrijden van de competitie nog punten te pakken om zich veilig te stellen. De strijd hierom werd gestreden in Balgoij tegen Diosa 1.

Nijnsel opende in no-time de wedstrijd. Manon van Walbeek, die haar laatste wedstrijd speelde bij Nijnsel 1, raakte van afstand en al snel volgde de 2-0. Toch bleef de tegenpartij niet achter, want een klein gaatje in de verdediging was genoeg om de stand weer gelijk te trekken. Met juiste aanwijzigingen van de coach werd de verdediging sterker en kreeg Diosa meer moeite met het creëren van kansen. Op dat moment hadden de Nijnselse de kans om uit te lopen, maar in plaats daarvan werd door de zeer matige schoten veel balverlies geleden en bleven de partijen aan elkaar gewaagd. Ruststand 5-4.

De tweede helft was erop of eronder. Het publiek voor de thuisploeg was inmiddels behoorlijk toegenomen en onder luidt gejuich volgde al snel het 6de en 7de doelpunt voor Diosa. Ook Nijnsel had nog verschillende mooie kansen, maar het gat van de korf werd gemist. Ondanks haar vechtlust wist Nijnsel het hoofd niet boven water te houden en werden de dames puntloos naar huis gestuurd. Eindstand 9-5.

Doelpunten: Manon van Walbeek (2x), Myrna Foolen, Sandra Verhagen, Susan Witlox (1x).