Afbeelding

Acht medailles voor Dioscuri tijdens Districts- en toestelfinales

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 21 mei vonden in Asten de Districtsfinales voor de D1 en D2 plaats, waarin de beste 30 turnsters per categorie vanuit de provincies Brabant, Zeeland en Limburg tegen elkaar streden om de titel 'Districtskampioen'. Vier turnsters van Dioscuri hadden zich voor deze hoogst haalbare finale geplaatst. Zondag 22 mei vonden, eveneens in Asten, de toestelfinales D1, D2 en Divisie 4 en 5 plaats. De meiden van Dioscuri kwamen in maar liefst 14 toestelfinales in actie.

Wiese van den Eertwegh beet zaterdagochtend in de categorie Instap D1 het spits af. Ze turnde op alle toestellen uitmuntend. Op balk behaalde zij zelfs de allerhoogste score van de wedstrijd: 13,750 pt. Met een puntentotaal van 52,300 pt eindigde Wiese zeer verdienstelijk als 5e. In de categorie Pupil I D1 kwam Keri Habraken in actie. Keri scoorde met name op het onderdeel brug erg hoog, de 4e score van de wedstrijd. In het eindklassement eindigde zij op een keurige 22e plaats. Lisa van Leeuwen, uitkomend in de categorie Pupil I D2, had haar dag niet helemaal. Lisa eindigde op de 28e plaats. Evelien den Ouden daarentegen had wel haar dag. In de categorie Pupil II D2 is zij al het hele jaar een van de sterkste turnsters. En ook in Asten toonde ze wat ze waard is. Met een score van 55,167 pt versloeg zij ruimschoots de nummer 2, die tot een totaalscore van 54,767 pt kwam. Net als vorig jaar ging Evelien er met de gouden medaille én de titel 'Districtkampioen' vandoor!

Na zaterdag al de gouden medaille te hebben gewonnen was Evelien zondag gebrand op nog meer eremetaal. En die kansen waren er zeker, want Evelien mocht uitkomen in maar liefst drie toestelfinales. En jawel, ze wist weer twee medailles aan haar prijzenkast toe te voegen: haar balkoefening resulteerde in een gouden medaille en haar vloeroefening was goed voor brons. Ook Nora Wijnen wist knap een bronzen medaille in de wacht te slepen. Samen met Lisa van Leeuwen kwam Nora uit in de toestelfinale balk in de categorie Pupil I D2. Lisa moest helaas na de koprol de balk vroegtijdig verlaten en daardoor genoegen nemen met de 4e plaats. Op sprong lukte het Nora helaas niet om in de prijzen te vallen, maar ook daar heeft zij een mooi visitekaartje afgegeven.

Zondagmiddag vonden de toestelfinales voor de D1 en Divisie 4 plaats. In de eerste ronde kwam Veerle Dahler op brug en Amy Jones op vloer uit. Beide dametjes lieten een sterk optreden zien, hetgeen voor zowel Veerle als Amy resulteerde in een keurige 7e plaats. In de tweede ronde was het de beurt aan Wiese van den Eertwegh op brug, Amy Pompen op balk en Anouk van den Brand op sprong. Wiese turnde een prachtige brugoefening, die door de jury met maar liefst 13,500 pt werd beloond. Daarmee kwam ze slechts één tiende van een punt tekort voor het goud. Een zilveren medaille dus voor Wiese. Amy moest helaas op de evenwichtsbalk een val incasseren na de radslag en zag daarmee haar kans op een medaille in rook opgaan. Op sprong kwam Anouk tot een keurige 11,425 pt. Helaas greep zij daarmee net naast de medailles en moest zij genoegen nemen met de 4e plaats. In de derde ronde slaagde Anouk er wel in om een medaille binnen te slepen. Op het onderdeel brug liet zij een zeer strakke oefening zien, welke meer dan terecht met de zilveren medaille werd beloond. Ook Keri Habraken kwam in de 3e ronde uit. Hoewel Keri een nette vloeroefening liet zien, liet zij door diverse kleine wiebeltjes uiteindelijk teveel puntjes liggen. Ook in de 4e ronde, op het onderdeel sprong, wist Keri geen podiumplaats te bemachtigen. Met twee keurige sprongen belandde Keri netjes in de middenmoot in de sprongfinale. In de laatste ronde kwamen ook Juul van Bogget en Julia van Hoof nog in actie. Juul turnde als eerste in de balkfinale een zeer stabiele oefening. En toen was het nagelbijtend afwachten hoe alle andere balkfinalisten het ervan af zouden brengen. Het werd nog even behoorlijk spannend, maar Juul ging naar huis met een mooie bronzen medaille. Net als Julia, die zich als enige bovenbouwturnster van Dioscuri had weten te plaatsen voor een toestelfinale. Julia's prachtige vloeroefening leverde haar terecht een podiumplaats op: 3e in de vloerfinale.

Eindresultaat van dit prachtige wedstrijdweekend: Evelien goud in de Districtsfinale, goud in de balkfinale en brons in de vloerfinale; Wiese en Anouk zilver op brug; Nora en Juul brons op balk en Julia brons op vloer.