Nipt verlies voor Ollandia in eerste wedstrijd nacompetitie

Ollandia moest afgelopen zondag naar Bergen, vlakbij Boxmeer, voor de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Montagnards resideert daar in een mooie boomrijke omgeving aan de rand van het industrieterrein. Het veld lag er goed bij en iedereen was er klaar voor. In de eerste helft zien we een meer aanvallend Montagnards, die naarstig op zoek gingen naar de openingstreffer. Maar na een kwartiertje gingen de ergste aanvalsgolfen liggen en kwam Ollandia er ook een paar keer zeer gevaarlijk door. Het was Rob van der Heijden die Stefan Erven 2 keer vrij voor de keeper zette maar helaas konden ze niet verzilverd worden. Ook Gerbe Dankers kwam een teenlengte tekort op een strakke, harde voorzet van Rob. Maar ook Ollandia was een paar keer goed wegkomen en was onze Tom vandaag in bloedvorm. Toch moesten we met een achterstand gaan rusten want de spits van Montagnards, Teun Jacobs, ging op avontuur, speelde een paar spelers van Ollandia uit en haald hard uit op de rand van de zestien. Rechtsonder, in het hoekje was er wat ruimte en waren Tom zijn vingers net te kort, 1-0 en tevens de ruststand.

Na rust zien we in eerste instantie een Ollandia dat nog niet geheel wakker is en zich erg onder druk laat zetten. Tom moet een aantal keren handelend optreden om erger te voorkomen. Toch was het in de 55e minuuut dat Montagnards een vrije trap kreeg die hoog in de doelmond wordt gebracht, we weten de bal nog wel weg te werken maar valt voor de voeten van Montagnardspeler Bart Buddiger die prachtig met binnenkant wreef de bal met een boog in het doel deponeert. De minuten hierna werd Ollandia even overlopen en mogen we van geluk spreken dat de 3-0 niet valt. Maar na 60 minuten komt Ollandia weer wat beter in haar spel en kan ook weer regelmatig het doel van de tegenstander opzoeken. Het vizier staat nog niet altijd scherp maar de aanvallen en combinaties waren weer wat beter en het geloof in een beter resultaat werd zichtbaar groter. In de 68e minuut werd de bal door Stefan Erven ingebracht en een van de verdedigers jkreeg deze bal ongelukkig tegen zijn hand waarop de scheidsrechter besloot tot een penalty. Deze werd keurig door Rob afgemaakt en liet de dragelijker stand van 2-1 zien op het scorebord. Hierna bleef Ollandia goed overeind, viel Montagnards terug en waren er nog een paar zeer hachelijke momenten voor beide doelen. Vooral Tom had in de 84e minuut een tweetal wereldreddingen op schoten en kopballen waardoor de 2-1 eindtand een terechte weergave was van de wedstrijd en er voor Ollandia nog volop gelegenheid is de opgelopen achterstand goed te maken. A.s donderdag 26 mei om 19:00 uur willen wij weer graag iedereen zien om Ollandia aan te moedigen.