De prijs staat mooi in de winkel
De prijs staat mooi in de winkel

Amigos Menswear/Van Dijk Schilderwerken trots op prijs

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdag stond de seizoensafsluiting van de Rooise Zaalvoetbalcompetitie op het programma. Het was één groot feest in de kantine van Sporthal De Streepen. Onderdeel van deze afsluitende avond is altijd de prijsuitreiking. De winnaars van de prijzen zijn altijd al bekend voordat de daadwerkelijke uitreiking plaatsvindt. Met één uitzondering, namelijk de winnaar van de sportiviteitsprijs.

Na iedere wedstrijd geeft de dienstdoende scheidsrechter een 'sportiviteitscijfer' aan beide teams. Aan het einde van het jaar worden deze cijfers gemiddeld en komt er een winnaar uit de bus. Vorig jaar liepen ze de prijs op een paar honderdste mis, maar dit jaar won Amigos Menswear/Mark van Dijk Schilderwerken, met een gemiddelde van 8,6 op de schaal van 10, de sportiviteitsprijs van seizoen 2015-2016. Een prijs om trots op te zijn, en dat zijn ze dan ook. Uiteraard is winnen leuk en gaan de Amigos daar ook iedere wedstrijd vol voor, maar sportiviteit is ook zeker erg belangrijk en wordt daarom ook altijd in het achterhoofd gehouden tijdens het spelen van de wedstrijden en daar omheen.

De bokaal die ze in ontvangst hebben mogen nemen kan vanaf vandaag door iedereen worden bezichtigd in de winkel van Amigos Menswear; daar staat de prijs op een prominente plek te glimmen in de spotlights.