Afbeelding

Expositie tekengroep Au Tens

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het  Rooi Kultuur Kontakt organiseert een expositie van de tekengroep Au Tens. De tekengroep bestaat uit Rita Bullens uit Boskant, Marieke Kossen uit Eindhoven en Rieky van Kuijl uit Vessem.

Deze drie kunstenaressen hebben een opleiding genoten in Arendonk. Na het behalen van de Hogere Graad Specialisatie Tekenen in 2011 komen zijregelmatig bij elkaar om samen verder te bouwen en te werken aan nieuwe kunstwerken. Hun uitgangspunt is de mens in zijn omgeving met al zijn kenmerken, uitgevoerd in allerlei teken-technieken: van houtskool tot pastelkrijt, tot bister en aquarel. Authentiek en Intens zijn begrippen die hun werk dragen en daardoor in de naam van de tekengroep de inhoud uitstraalt. Iedere kunstenares heeft haar eigen stijl. Het werk van Rita heeft zich vooral geconcentreerd op het maken van landschapsportretten. Veelal met kaders in de breedte waarin het portret wordt afgesneden. Potlood en pen worden gebruikt in lijn van dik naar dun. Beleven, doorgronden en geboeid zijn staan hierin centraal. Natuurelementen krijgen een steeds sterkere rol. Rieky wordt geboeid door de ruimtelijkheid en structuur in de natuur. Maar het meest wordt ze geboeid door de mens puur en zonder opsmuk, gevangen in een onbeschermd ogenblik. Natuur en mens zijn niet los van elkaar te zien. Steeds is het een ontdekkingstocht en een uitdaging om beide te vertalen in haar werk. Marieke maakt figuratief en kleurrijk werk. Veelal in pastel of houtskool, doch soms ook in aquareltechniek, fineliner, olieverf of mixed media. De mens staat centraal, enerzijds door de mens te portretteren, anderzijds door zijn omgeving in beeld te brengen, waarbij de aanwezigheid van de mens toch voelbaar is.

Het Roois Kultuur Kontakt nodigt u uit om deze bijzondere expositie te bezoeken. De opening is op 15 mei om 15.00 uur. De expositie is van 15 mei tot 26 juni in Cultureel Educatief Centrum Mariendael.