Hospice Dommelrode heette deze mensen van harte welkom.
Hospice Dommelrode heette deze mensen van harte welkom.

Mars maakt meters voor Hospice Dommelrode

Algemeen

Sint-Oedenrode – De tocht van afgelopen zaterdagochtend van het Roparunteam van Mars stelde niks voor, vergeleken met de Roparun die tijdens Pinksteren op hen wacht. Hardlopers en fietsers van de snoepgigant renden en fietsten vanuit standplaats Veghel naar Sint-Oedenrode, naar de Hospice in wijk Dommelrode. Om kennis te maken met het goede doel waar ze voor 'strijden'.

Het team Forward Mars bestaat uitsluitend uit collega's van de gelijknamige multinational. De enige Rooienaar die meedoet is Henk Pennings. Dokter van Osch fietste mee vanuit Veghel. Hij is betrokken bij het Hospice en legde de teamleden met liefde en plezier uit wat Hospice Dommelrode allemaal doet. "Onze opbrengst gaat naar het Hospice, net als vorig jaar", vertelt een bezwete Henk die net van zijn fiets stapt. "Dit is de vierde keer dat we meedoen aan de Roparun. Een tocht van Rotterdam naar Parijs. Wij doen hem van Parijs naar Rotterdam, zodat mensen niet vermoeid vanuit Frankrijk naar huis hoeven te rijden. Maar liefst dertig collega's zijn onderdeel van het team. Dat zijn niet alleen lopers en fietsers, maar ook koks en mensen die kampementen opbouwen en afbreken of zich op een andere manier nuttig maken." Forward Mars is Team 50 en vloeit voort uit Team 44 uit Oud-Beijerland. Zij begonnen met het initiatief en inmiddels heeft Veghel dat overgenomen. Niet alleen collega's uit de regio doen mee, maar ook uit het buitenland. Gezamenlijk hebben ze geld ingezameld. Henk: "We hebben op verschillende markten gestaan, hebben kantinesessies gehouden en massages gegeven. Op allerlei manieren hebben we geld ingezameld. Ook de buitenlandse collega's zijn aan de slag gegaan om geld te verzamelen. Als we te weinig ophalen dan legt Roparun geld bij. Mochten we teveel ophalen, dan gaat dat geld naar andere goede doelen."
Na een kennismaking bij het Hospice vertrokken de sportievelingen naar Odendael, waar een heerlijke lunch wachtte. Over een paar weken is het tijd voor het grote werk. Dan gaan de heren en dames een weekend lang ploeteren. Nu weten ze precies waar ze het voor doen…

Kijk voor meer informatie op www.roparun.nl. Alle teams kunnen via die site in de gaten gehouden worden.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding