Het bastion
Het bastion

Groepsexpositie in het Zaken-en Bestuurscentrum

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het Zaken- & Bestuurscentrum heeft weer een geheel andere uitstraling wat betreft de kunstwerken die er vanaf het afgelopen paasweekend te bezichtigen zijn. Het betreft een groepsexpositie van maar liefst 4 kunstenaars met diverse disciplines. Eén van de kunstenaars, Lena Bakker-Strijbos komt uit Sint-Oedenrode.

De abstracte schilderijen van Lena, vormen een mooi geheel met de andere werken. Zo zijn er naast de werken van Lena de grote olieverfschilderijen van Tosca van der Griend uit Veghel. Tosca haar koeien zijn zeer bekend maar tijdens deze expositie laat ze ook ander werk zien. De beelden van onder andere albast, kristallino en marmer, zijn van Ton van Sprang uit Dalfsen. Ellen Vedder uit Breda heeft werk van verschillende disciplines: hout en textiel.

Lena heeft in 2011 de Kunstacademie Arendonck afgerond en heeft zich sindsdien volledig op het schilderen gestort. "Schilderen is voor mij een manier om de dingen vast te houden die me aanspreken", aldus Lena. "Maar het organiseren van exposities is een andere discipline en daarom doe ik graag mee met HavemanKunst, die regelt het allemaal voor me." "Dit is ook een mooie locatie waar het werk goed te zien is", vult Tosca aan. Zij heeft voorkeur voor groot werk en dat komt hier goed uit. Er hangen maar liefst 11 grotere olieverfschilderijen van haar. Helmy Claessen, officemanager van het Zaken- & Bestuurscentrum, staat even stil bij de 'barstkusjes' van Ellen Vedder. "Het is weer zo anders dan de vorige expositie en dat maakt het voor de bezoekers zeer aantrekkelijk", vertelt ze. De kunstwerken worden geflankeerd door 9 grotere en kleinere werken van Ton van Sprang. Hij heeft zijn beelden bewust afgestemd op de schilderijen waardoor de totale expositie van meer dan 50 kunstwerken, één geheel vormt. De expositie is tijdens openingsdagen van het Zaken- & Bestuurscentrum op inloop te zien tot 14 juli.