Afbeelding

De Heikneuters rijden mee in Halfvastenoptocht

Cultuur

Sint-Oedenrode - De jubilerende carnavalsvereniging de Heikneuters heeft, net zoals menig andere club, de bouwlocatie opgeruimd en de schuur weer spik en span achter gelaten. De carnavalswagen hebben de leden echter nog intact gehouden om aanstaande zondag mee te kunnen rijden in de Halfvastenoptocht van Oss.

De Heikneuters zullen Papgat vertegenwoordigen met hun driedelige creatie in een totale lengte van 27 meter. Het heeft echter wel wat voeten in aarde om daar naar toe te gaan. Om er 'heelhuids' te komen. Dit kan alleen dankzij de medewerking van firma van Berkel. De Heikneuters bedanken bij voorbaat al dit bedrijf, omdat die er met een dieplader voor gaat zorgen dat de carnavalsvalswagen en de carnavaleske auto op locatie komt.
Afgelopen zondag is de route via lokale wegen al uitgestippeld en een keer gereden om er zeker van te zijn dat ze geen verrassingen, zoals een viaduct of andere obstakels tegenkomen, want over de A50 gaat natuurlijk niet.

Het wordt voor De Heikneuters een lange dag, want de wagenbouwers beginnen 's morgens om 06.30 uur met laden. Daarna vertrekt de stoet naar Oss. Daar moet alles opgebouwd worden en dan hopen ze 's avonds rond 19.00 uur weer thuis te zijn. Voor geïnteresseerde Papbuiken; de optocht begint om 13.11 uur en er zullen zo'n twintig wagens uit de hele regio meedoen. Kom aanstaande zondag 6 maart naar Oss en geniet nog één keer van een schitterende carnavalsoptocht!