enkele maanden geleden werden de klokken gegoten
enkele maanden geleden werden de klokken gegoten

Zegening klokken voor carillon

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondag 21 februari worden tijdens de eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk te Sint-Oedenrode (aanvang 9.30 uur) de nieuwe klokken voor het carillon gewijd. De zegening is een belangrijke stap op weg naar Paaszaterdag wanneer het klokkenspel voor het eerst zal klinken over Sint-Oedenrode.

Bij gelegenheid van de 100e verjaardag van de Rooise parochiekerk heeft de Stichting Behoud Martinuskerk het initiatief genomen tot dit bijzondere cadeau aan de jarige. Met medewerking van velen wordt een en ander nu verwezenlijkt.

Door de zegening en wijding van de klokken worden ze als het ware instrumenten van God. Dat wordt ook tot uitdrukking gebracht door de spreuk op de grootste klok van de reeks van achttien: "moge ons samenklinken eenheid, vrede en zegen brengen aan allen die ons horen". Dit wordt nog eens versterkt door de wapenspreuk van Mgr. Bekkers: "met de liefde als wapen". Hoewel de Veertigdagentijd is begonnen, en de liturgie daarmee wat soberder is, zullen wij op 21 februari toch op feestelijke wijze eucharistie vieren. Dankbaar voor 100-jaar Sint-Martinuskerk, dankbaar voor 25-jaar Stichting Behoud Martinuskerk en haar boeken-en platenbeurs, dankbaar voor het mooie en klinkende cadeau van de achttien klokken.