De winnende klas!
De winnende klas!

Klas Odaschool wint EK Synchroon Bommetje

Algemeen

Van 4 t/m 7 februari vond in Pieter van den Hoogenband zwemstadion de 17e editie plaats van de Senet Diving Cup. Dit is het grootste internationale schoonspringtoernooi van Europa.

Ook dit jaar bestond de mogelijkheid voor scholen om het evenement gratis te bezoeken op donderdag 4 februari 2016. Door een bezoek krijgen kinderen, begeleiders en leerkrachten een mooie indruk van een spectaculaire sport. Lita van Weert, zelf schoonspringster bij PSV, nodigde haar klas uit voor een uniek kijkje tijdens de wedstrijden. Samen met nog tien andere klassen van voornamelijk Eindhovense scholen beleefden ze een bijzondere dag.

Gezien de timing van het evenement dit jaar: precies rond het Carnavals weekend en met het oog op de aankomende Olymipische Spelen in Rio de Janeiro, moest er ook wel aandacht besteed worden aan dit zuidelijke feest. Een vleugje Carnaval gecombineerd met de Olympische droom. Daarom mochten per klas twee leerlingen in carnavalskleding meedoen aan het EK (Eindhovens Kampioenschap) Synchroon Bommetje springen.
Lita kwam samen met klasgenootje Lindsey uit voor de Odaschool. En met succes! Ze maakten samen een heel mooi achterwaarts bommetje. Gekleed in AH-kleding, kregen ze van AH-jurylid 1 en tevens sponsor van deze wedstrijd, maar liefst 10 punten. Van jurylid 2, de bondscoach van het Nederlands jeugdteam schoonspringen, kregen ze een 9. En last but not least, BN'er Ralf Mackenbach beloonde de meiden met een 8,5 voor de synchroniteit. Beter kon gewoon niet! Op de tribune juichten de klasgenoten heel hard, want hogere punten hadden zij nog niet gehoord!
Een wedstrijd voor Eindhovense scholen, gewonnen door klas 3B van de Rooise Odaschool! Met twee gouden medailles en een mooie beker keerde de klas terug naar school. En de leukste prijs houden ze nog te goed: een clinic schoonspringen voor de hele klas! Binnenkort mogen alle klasgenoten van Lita eens ervaren hoe het is om op de hoge duiktoren te staan (en misschien wel er af te springen).