Archief
Archief

Michelle Bakx en Golden Tulip vijfde van Brabant

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend werden in Schijndel de Brabantse kampioenschappen dressuur georganiseerd. In de klasse B reed de Rooise amazone Michelle Bakx mee met het paard Golden Tulip.

Alleen de beste combinaties van het afgelopen winterseizoen mochten meedoen, er was dan ook een sterk deelnemersveld. Michelle en Golden Tulip wisten een mooie eerste proef te rijden welke goed was voor een derde plek. Dit betekende dat deze combinatie mee mocht rijden in de finale. Hier werd een fijne ontspannen proef gereden welke goed was voor een vierde plek. Deze mooie resultaten resulteerde in een vijfde plek van Brabant.

De zusjes Merks vertrokken zondag naar Asten om daar het springparcours binnen te rijden. Als eerste was het de beurt aan de jongste. Marloes Merks en Dora Bella reden twee mooie rondjes in de klasse b en werden achtste. Marion Merks en haar Dolf reden vervolgens het L parcours binnen. Deze combinatie wist beide rondes foutloos te blijven en werden eveneens achtste. Tot slot was het de beurt aan Dianne Merks en Eva. Zij reden twee snelle foutloze rondes in de klasse M en werden vijfde.