Kampioenen!!

Meiden MHC A1 slepen kampioenschap binnen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag stond een zenuwslopende wedstrijd op het programma. MHC moest namelijk tegen haar directe concurrent De Dommel uit Sint-Michielsgestel. Het was de kampioenswedstrijd, want Rooi zou kampioen worden of De Dommel. MHC moest gelijkspelen of winnen om het kampioenschap binnen te slepen.

Na een goede start vanuit Rooise zijde met meteen een handjevol kansen was het De Dommel die via een counter de voorsprong wist te pakken. De reactie van MHC was keihard en ze sloegen meteen terug met de gelijkmaker, om binnen enkele minuten de 1-2 binnen te tikken. De ruststand was een comfortabele 1-2 voorsprong en met deze stand was MHC kampioen. Helaas moest er nog 35 minuten geknokt worden. De meiden uit Sint-Michielsgestel kwamen beter de rust uit en wisten binnen een tiental minuten een voorsprong te pakken van 4-2. De veerkracht van Rooi was ongelofelijk en zij vochten voor wat ze waard waren. Met een prachtige actie van Maaike Rooijakkers, die een rush maakte vanaf de middenlijn, sloeg de bal met keeper en al de goal in. Met nog zeven minuten te spelen zat het gelijkspel en dus het kampioenschap er zeker in. De droom van MA1 werd werkelijkheid doordat via de kluts voor het doel van De Dommel de bal uiteindelijk over de doellijn ging. Met nog billenknijpen tot het eindsignaal, was de ontlading groot. Het kampioenschap was binnen!