Afbeelding

Nijnselse ruiters domineren

Sport

Dit weekend was in Wanroij de meerdaagse springwedstrijd "Indoor de Bergen." De Nijnselse Ruiters domineerden daar in de Klasse B.

Op vrijdagavond startte Martijn van Stiphout zijn paard Gold Alve in de klasse B. De eerste ronde beëindigden ze foutloos en de jury beloonde de combinatie met 79 stijlpunten. In de barrage deden Martijn en Gold Alve er nog een schepje bovenop.
Weer een foutloze ronde en 83.5 stijlpunten. Dit alles was goed voor een eerste prijs. Op zaterdag was er nog een B-rubriek uitgeschreven. Hierin kwamen Noortje Gevers en Larissa Laenen aan de start. Noortje en haar paard Fleur en Larissa en haar paard Elios S bleven beide foutloos in de eerste ronde. Ook in de barrage reden beide combinatie een foutloze ronde. Noortje en Fleur ontvingen 83 stijlpunten, goed voor een tweede prijs.
Larissa en Elios S kregen 59 stijlpunten van de jury goed voor een zevende prijs. In Schijndel werd dit weekend door Sint Genoveva uit Breugel een dressuurwedstrijd georganiseerd. Michelle Westerdijk en haar paard Garnier startten hier in twee L2 proeven.
In de eerste proef had Garnier nog een beetje last van spanning en eindigde ze met 67.6% op een vijfde plaats. In de tweede proef waren Garnier en Michelle volledig geconcentreerd. De jury beloonde ze met 73 % en een eerste prijs.