Martien Bekkers (l) nodigde de mannen bij hem thuis uit.
Martien Bekkers (l) nodigde de mannen bij hem thuis uit.

Een symbolisch licht

Algemeen

Sint-Oedenrode - De vluchtelingen zijn een veelbesproken onderwerp in het nieuws de laatste maanden. Gelukkig wil het grootste deel van dit land deze mensen graag opvangen en ze een goed onderdak geven. Zo ook Martien Bekkers, die graag iets voor ze doet.

Afgelopen zondag 29 november begon de Advent weer. In deze periode, de aanloop naar het kerstfeest, wordt elke zondag één van de vier kaarsen op de Adventskrans aangestoken. Zo branden op 24 december, de avond voor Kerst, alle kaarsen. Kerst wordt op die manier als het ware in het licht gezet.

Martien nodigde afgelopen week drie vluchtelingen uit, die één tot twee jaar in Nederland zijn, om samen met het de eerste kaars aan te steken. "Dit is meer een symbool. Ik wil ook de vluchtelingen in het licht zetten. Vooral in deze tijd. Ik vind, net als vele anderen, dat we deze mensen goed moeten opvangen, zodat zij hier een toekomst kunnen opbouwen", licht Bekkers toe.

De drie vluchtelingen vertelden hoe zij vanuit Syrië naar hier zijn gekomen en wat zij daar allemaal voor hebben moeten doen. Eigenlijk hebben ze nooit weggewild uit hun vaderland, maar ze moesten vanwege de ernstige situatie die nu al een paar jaar duurt. Ook verklaarden ze heel blij te zijn dat ze hier zo goed opgevangen worden en aan een toekomst kunnen bouwen voor zichzelf en hun familie.