Heidi Rust en Frans de Baaij
Heidi Rust en Frans de Baaij

'Nooit stoppen met starten'

Algemeen

Sint-Oedenrode 0 Op vrijdag 20 november vierde SKOSO het 25-jarig onderwijsjubileum van Heidi Rust- Foolen.

Heidi startte haar onderwijsloopbaan in 1990 als leerkracht van basisschool Sint Antonius van Padua in Nijnsel. Als net afgestudeerde juf was zij met haar creativiteit een aanwinst voor het team van de school. In 2002 stond zij mede aan de wieg van 'Opleiden in de school', een project waarbij de basisscholen van SKOSO steeds meer gingen samenwerken met opleidingsscholen zoals Pabo's en en ROC's. Er kwamen steeds meer studenten de scholen binnen en dat vroeg om coördinatie en coaching. Een rol die haar op het lijf geschreven was. Door studie en ervaring ging zij zich steeds verder specialiseren in de rol van coach. Inmiddels is zij geaccrediteerd coach bij de IFC (International Coaching Federation). Recent sloot zij de opleiding tot supervisor af bij de Associatie voor Coaching in Aarle-Rixtel.
SKOSO startte als eerste in de regio een intervisiegroep van startende leerkrachten, die geleid werd door Heidi. Behalve leerkrachten van SKOSO nemen daar inmiddels ook leerkrachten van andere samenwerkende stichtingen van de Dommelgroep aan deel. Haar werk als starterscoach bleef niet onopgemerkt. In 2014 en 2015 verschenen er een 25-tal columns van haar hand in het Schooljournaal, het landelijke vakblad van CNV-Onderwijs.
Het leek haar werkgever SKOSO een mooi gebaar om bij gelegenheid van haar 25-jarig jubileum die columns te verzamelen in een boekje met als titel 'Nooit stoppen met starten'; een pakkende titel omdat 'nooit stoppen met starten' haar levensinstelling is. In dit waarde(n)volle boekje vertelt Heidi over verrassend kleine voorvallen, waarvan zoveel te leren valt. Het eerste exemplaar van dit boekje werd op 20 november door Frans de Baaij, directeur-bestuurder van SKOSO uitgereikt aan Heidi Rust.
Behalve het coachen van starters leidt Heidi inmiddels steeds meer intervisiegroepen en coacht zij leerkrachten en directeuren van SKOSO en andere stichtingen in de regio.
Van juf voor de klas heeft zij zich met haar talent ontwikkeld tot stafmedewerker met in haar portefeuille opleiden, leren en ontwikkelen, coach, trainer en supervisor en draagt zij in belangrijke mate bij aan het ontwikkelen van een professionele leercultuur.


Voorlichtingsbijeenkomst Voortgezet Onderwijs

Evenals voorgaande jaren organiseert SKOSO namens de stuurgroep Basisonderwijs-Voortgezet Onderwijs een informatieavond voor ouders/verzorgers van leerlingen van groep 8 uit Sint-Oedenrode.

Deze avond wordt op donderdag 10 december a.s. gehouden op bs. Sint Antonius van Padua (Nijnsel). Er zijn 8 scholen voor voortgezet onderwijs uit de regio aanwezig. Ook het Centrum voor Jeugd en Gezin is met een informatiestand aanwezig. Tijdens deze bijeenkomst wordt door de diverse scholen voor VO ingegaan op de recente ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en op welke wijze zij daaraan vorm en inhoud geven. Ook praktische zaken, zoals aanmelding, plaatsing en toelatingscriteria komen aan bod. U kunt zich inschrijven voor twee verschillende voorlichtingen. De ouders/verzorgers van leerlingen die een basisschool in Sint-Oedenrode bezoeken ontvangen via de school een uitnodiging. Ouders/verzorgers van kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan nodigen we via deze publicatie uit voor deze avond. Zij kunnen zich digitaal aanmelden via de website van SKOSO (www.skoso.nl). Telefonisch aanmelden kan natuurlijk ook (0413-420706). Wij hopen dat de informatie van deze avond u helpt bij het maken van een schoolkeuze op maat.