Dioscuri
Dioscuri

Open Tilburgse Turnkampioenschappen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag, 21 november 2015, waren de Open Tilburgse Turnkampioenschappen voor Dioscuri de officiële aftrap van het nieuwe wedstrijdseizoen. Sterre van den Brand (1e jaars Junior-turnster in de 3e divisie) en Jade van Vechel (Senior-turnster in de 3e divisie) beten het spits af, en met verve.

Sterre begon haar wedstrijd op het onderdeel sprong, waar ze twee half-in/half-uit sprongen liet zien, goed voor 10,925 pt. Als tweede stond brug op het programma. Hoewel het tijdens het inturnen bepaald niet vlekkeloos ging, kwam Sterre's zware brugprogramma (afgesloten met een salto met halve draai) tijdens de wedstrijd heel goed uit de verf. Resultaat: 10,900 pt. Op naar de evenwichtsbalk. Met een complete en stabiele oefening, afgesloten met een prachtige twistsalto, zette Sterre heel knap de 4e score (10,800 pt) op balk neer. Op het laatste onderdeel, vloer, had Sterre een korte black-out tijdens haar oefening op muziek. Ze pakte de draad echter goed op en liet maar liefst een score van 11,250 pt op het scorebord noteren. Sterre eindigde in het sterke deelnemersveld van 38 turnsters op een knappe 10e plaats.

Vervolgens was het de beurt aan Jade. Jade mocht starten op haar favoriete toestel, brug, en deed dat naar volle tevredenheid. Op het tweede onderdeel, de evenwichtsbalk, leken de zenuwen tijdens het inturnen even de overhand te nemen en turnde Jade te gehaast met diverse vallen tot gevolg. Gelukkig wist ze het aantal vallen tijdens de wedstrijd tot één te beperken. Haar oefening, met een uniek te noemen pirouette, verliep niet echt vlekkeloos, maar met een positieve instelling en de woorden "maar brug ging wel echt goed ;)" ging Jade naar het derde toestel, vloer. Op vloer genoot Jade volop. Met een lach op haar gezicht turnde ze haar prachtige vloeroefening, met daarin onder meer een hoge streksalto achterwaarts en voor het eerst een dubbele pirouette. Jade's wedstrijd eindigde op het onderdeel sprong, waar ze twee ruime half-in/half-uit sprongen liet zien aan de jury. Jade behaalde met een puntentotaal van 41,275 pt een keurige 18e plaats.