Archief
Archief

Waterpolodames komen net te kort

Sport

Sint-Oedenrode - Een waterpolowedstrijd tegen DZT in Deurne staat altijd garant voor een stevige pot waarbij het verschil meestal minimaal is.

Op de ranglijst staat Argo op de gedeelde 3e plaats, DZT weet met een mooie 2e plaats het nog net iets beter te doen. Helaas werd het duel afgelopen zaterdag overschaduwd door de afwezigheid van 2 belangrijke speelsters voor het team van Anja van Wanrooij, waardoor het vooraf een nog lastigere opdracht was om succes te behalen. Juist daarom was het dan ook heel knap dat de dames van Argo tot en met het derde deel goed partij bleef geven. Het stond weliswaar continu onder druk, maar met de stand van 5-6 leek er een verrassing in de lucht te hangen. Helaas viel het kwartje de andere kant op en werd Argo in het 4e partje alsnog redelijk weggespeeld. De einduitslag van 5-10 in het voordeel van DZT is geflatteerd, maar zeker terecht. Het positieve aspect van de wedstrijd is dat Argo niet de mindere is geweest t.o.v. de ploeg uit Deurne en met een compleet team het zeker een goede kans maakt om de returnwedstrijd te winnen. Doelpunten van Argo werden gemaakt door Marleen vd Wijdeven, Renske vd Burgt, Monique van Nielen (2x) en Paula Smith. De waterpoloheren wisten het afgelopen weekend de eerste punten binnen te halen. Door een knappe overwinning op AquAmigos met 9-7, weet Argo van de hatelijke laatste plaats af te komen. Een mooi resultaat waarop de ploeg kan verder bouwen.

Zwemmen
Afgelopen zondag hebben 14 zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de 3e Solo die werd gehouden in Zwembad De Drietip in Nuenen. Tijdens deze wedstrijd hebben zij 5 keer een 1e plaats, 3 keer een 2e plaats en 2 keer een 3e plaats behaald. Er zijn 14 persoonlijke records gezwommen. Luc van Eijndhoven heeft in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion deelgenomen aan de KNZB Challenger wedstrijd. Hij zwom hier de 200m rugslag in 2:34.17 en de 100m vrije slag in 1:04.10. Hij mocht op de 100m vrije slag de finale zwemmen en behaalde hier een tijd van 1:04.99.

Komend weekend nemen 11 zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de Regionale Sprint Kampioenschappen die gehouden worden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. Zij zullen daar 27 keer individueel en 4 keer als een estafette ploeg aan de start verschijnen. De wedstrijd begint zaterdag om 13.45 uur en zondag om 13.15 uur.