Het atelier van Ellen Voets
Het atelier van Ellen Voets

Trio expositie in Sint-Oedenrode

Cultuur

Sint-Oedenrode - In Sint-Oedenrode vindt tot en met het einde van het jaar een trio expositie plaats van kunstenaars in de galerie van Ellen Voets aan de Hertog Hendrikstraat 5a. Het gaat om Emelie Jegerings, Dirk Verberne en Ellen Voets.  

Emelie Jegerings schildert met name het menselijk lichaam. Emotie is daarbij haar leidraad, als een verbindende schakel in ons mens-zijn. Passie en gedrevenheid voeren haar tot datgene wat ze als schilder op het doek vertaald wil zien. Haar portretten en mensfiguren verbeeldt ze in levendige en contrasterende kleuren en in een omgeving die vibreert van dynamiek en beweeglijkheid.  In december 2014 was Emelie te zien in het televisieprogramma "sterren op het doek" waar ze met twee andere kunstenaars Willeke Alberti heeft geportretteerd.

Dirk Verberne (stalen objecten) is geboren en getogen in de Peel en er gedurende zijn leven mee vergroeid geraakt. Het ruige land, het zwarte water, de flora en fauna en oude verhalen over deze streek vormen een belangrijke inspiratiebron voor zijn werk.  De groei en ontwikkeling, kracht, dynamiek en organische vormen van de natuur, dagen hem uit deze te vangen in het staal waarmee hij werkt, met vuur als gereedschap.

De uit Sint Oedenrode afkomstige Ellen Voets werkt sinds haar kunstopleiding in '87 als professioneel schilder. In de loop van de jaren ontwikkelde haar werk zich in een geheel eigen stijl: Zij schildert niet met penselen maar uitsluitend met paletmessen.  Door de grote hoeveelheden olieverf, die ze met snelheid en trefzekerheid op het linnen aanbrengt, krijgt haar werk een zekere beweeglijkheid en een  ruig karakter. Zij heeft zich geheel gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier, waarbij haar doeken van Afrikaans wild het meest bekend zijn.
Voets  heeft twee gastkunstenaars uitgenodigd, die ze zelf erg bewonderd, om samen met haar te exposeren.

De expositie is iedere vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. In de maand december ook iedere zondag van 11.00 tot 17.00 uur (eerste, tweede kerstdag en oud en nieuw gesloten) Tevens op telefonische afspraak: 06-30077308