Rene Bastiaanse is een bevlogen verteller
Rene Bastiaanse is een bevlogen verteller

Terug naar jaren '50, '60 en '70

Algemeen

Sint-Oedenrode - René Bastiaanse, bekend van het tv-programma 'De Wandeling' op Omroep Brabant, en Marilou Nillesen van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) gingen woensdagmiddag met belangstellende Rooienaren terug naar de jaren '50, '60, '70 en '80. In Odendael gaven ze een interactieve presentatie.

Hoe kun je een eigen stamboom onderzoeken? Die vraag stellen veel senioren zich. Ze krijgen meer tijd en willen die dan benutten om eindelijk eens te beginnen aan een stamboomonderzoek. Via de website van het BHIC is dat mogelijk. Op de site staan ook oude Rooise filmpjes en foto's. Niet alleen van Sint-Oedenrode overigens. Heel Brabant is gearchiveerd door het BHIC. Nillisen  gaf daarnaast een presentatie over de veranderingen in de tijd; bijvoorbeeld de grote families, de anticonceptiepil, beroepen en voertuigen.
In een eerder verschenen oproep werd gevraagd aan aanwezigen om oude foto's mee te nemen die met Sint-Oedenrode te maken hebben. Daar werd gehoor aangegeven. Enkele foto's werden besproken en dus kwam de kennis over Sint-Oedenrode op tafel. Daarmee zit het hier wel snor.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding