Een prachtige historische foto van Sint-Oedenrode
Een prachtige historische foto van Sint-Oedenrode

Van nostalgie naar nu… in Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Houd je van mooie verhalen, wil je even terug in de tijd en herinneringen ophalen over hoe het vroeger was in Sint-Oedenrode? Dan hebben we goed nieuws! Het BHIC strijkt dinsdagmiddag 10 november 2015 neer in Rooi. In de grote zaal van Zorgcentrum Odendael organiseert de KBO Sint-Oedenrode samen met het BHIC de historisch getinte middag 'Het geheugen van Sint-Oedenrode'.

De gezellige causeur René Bastiaanse, die je vast nog kent van het tv programma 'De Wandeling' op Omroep Brabant, en Marilou Nillesen gaan samen met jou op een vermakelijke manier terug naar de jaren '50, '60, '70 en '80 van de vorige eeuw. Dit doen ze aan de hand van oude filmfragmenten, muziek en foto's. Met de 'Petje op, Petje af' quiz krijg je historisch beeld en geluid (uit Rooi) te zien en gaat René hierover met de zaal in gesprek. Ook jij krijgt een belangrijke taak. Zoek thuis in je familie-album naar oude foto's (en films) van en over Sint-Oedenrode (en Boskant, Nijnsel en Olland) en neem ze mee. Wie weet vertonen we er 'n paar op een groot scherm. Aan de hand hiervan worden herinneringen opgehaald en wordt informatie uitgewisseld. Kortom, duik met ons terug in de tijd.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 november 2015 van 14.00 – 16.30 uur in de grote zaal van Zorgcentrum Odendael, Odendael 1 in Sint-Oedenrode (zaal vanaf 13.30 uur open voor het publiek).

Nieuw programma

  • Welkomstwoord en inleiding door René Bastiaanse  
  • 'In ganzenpas door drie decennia', Marilou Nillesen, historicus en historisch blogger van het BHIC, gaat met je van nostalgie naar nu.
  • Gelegenheid om je meegebrachte foto's op een groot scherm te laten zien, samen herinneringen op te halen en informatie uit te wisselen.
  • Gezellige 'Petje op Petje af' quiz door René Bastiaanse met daarbij historisch beeld en geluid uit onze archieven van Sint-Oedenrode  
  • Afsluiting.  

Je bent van harte welkom! Vergeet niet oude foto's en films van en over het oude Sint-Oedenrode (en Boskant, Nijnsel, en Olland) mee te nemen.