Wijnald Koolen
Wijnald Koolen

Wijnald's plaatje is bijna compleet

Zakelijk

Sint-Oedenrode - Hij had het zelf amper in de gaten, maar café d'n Dommel bestaat alweer vijf jaar. Voor Wijnald Koolen is het vooral hard werken geweest. Nog steeds overigens, want de Rooienaar is bijna altijd in of in de buurt van de zaak. "Met veel plezier, want ik ben nog nooit met tegenzin aan de slag gegaan!" zegt de kroegbaas vol overtuiging.

Juist die instelling tekent het café aan de Markt. Het is er gemoedelijk, de gasten komen er graag, want ze voelen de warmte. Wijnald: "Het is gewoon een echt Brabants café. Een plek waar mensen zich thuis voelen. Dat is precies wat ik voor ogen heb." Niet alleen Wijnald straalt dat uit, ook het personeel. Allemaal bekende gezichten die al jaren in de zaak werken. "Er is hier amper verloop. Stuk voor stuk zijn het goede mensen. Zij maken d'n Dommel ook zoals het nu is."

Vijf jaar geleden zocht Wijnald bewust een doelgroep op. De wat oudere jeugd in de categorie 25 plus. Gezellig een potje bier drinken met een fijn muziekje, een band op zijn tijd. "En absoluut geen drugs! Zodra ik dat zie of merk, dan ligt die persoon direct buiten", zegt Wijnald op kenmerkende wijze. "Ja, ik houd van duidelijkheid. Als kroegeigenaar moet je een grens trekken, want anders gaat het mis. Gelukkig hoef ik zelden op mijn strepen te gaan staan. De mensen weten inmiddels wat wel en niet kan." Behalve van duidelijkheid houdt Wijnald ook van sfeer creëren. Het terras trekt mensen aan, omdat het er verzorgd uit ziet. Op elke tafel een plantje, wat plantenbakken rondom en warmtekachels voor de koude dagen. Een groot voordeel is de zon, die vrijwel de hele dag het terras aantikt. Samen met de goede lunchkaart zijn dat allemaal ingrediënten die verklaren waarom het één van de best bezochte terrassen van Rooi is.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week