De winnaars op een rij
De winnaars op een rij

Knokken voor een goede eindstand

Sport

Op zondag 4 oktober werd in Made de laatste AK wedstrijd van 2015 gereden. In een 71 manches tellende wedstrijd werd hard gestreden om de laatste broodnodige punten bij elkaar te sprokkelen voor een zo hoog mogelijke notering.

Bas Verhagen reed de open klasse 10/11 jaar. Hij won alle drie zijn manches. Met een 2e plaats in de halve finale plaatste hij zich gemakkelijk voor de finale, waarin hij heel netjes 2e werd. Jelle van Delft rijdt bij de open klasse 12/13 jaar. Hij won de eerste twee manches en met een hele nette 2e plaats in de 3e manche plaatste hij zich voor de halve finale. Daarin werd hij 4e. In de finale lag hij op koers voor een podiumplaats, maar schoot helaas met een voet uit zijn clickpedaal, wat een zesde plek betekende.

In de eigen klasse waren de rijders scherp en strijdlustig. Er werd hard gefietst en dit resulteerde in mooie eindnoteringen met alle Rooise rijders binnen de top 18. Fedde de Bie (Boys 9 jaar) werd in de manches 3x 5e, in de eindstand werd hij 18e. Jelt de Bie (Boys 11 jaar) reed in de manches 7-8-8, in de B-finale werd hij 8e, in de eindstand mocht hij een keurige 12e plaats in ontvangst nemen. Bas Verhagen en Kyro van Schijndel rijden beiden bij de Boys 12 jaar. Dit is de grootste leeftijdsklasse met 55 rijders op de lijst. Bas werd in de manches 3-4-2, met een 4e plaats in de kwartfinale had hij een startbewijs veroverd voor de halve finale. Daarin werd hij nipt 5e waardoor hij net naast de A finale greep. Met een keurige 6e plaats in de B-finale behaalde hij voldoende punten om zijn 14e plaats in de eindstand zeker te stellen.

Voor Kyro was het een zeer spannende dag. Hij heeft het gehele seizoen op een 2e plaats gestaan in de tussenstand. Met slechts een paar puntjes verschil op de nr. 3 stond hij zwaar onder druk. In de eerste manche ging hij goed van start en werd heel netjes 2e. Jammergenoeg sloeg het noodlot toe in de 2e manche. Hij werd door een andere rijder uit de baan geduwd en kwam hard ten val. Met een hele knappe overwinning in de 3e manche plaatste hij zich gelukkig toch nog voor de kwartfinale waarin hij 2e werd. In de halve finale kregen de zenuwen de overhand. Hij was niet lekker weg na de start en dit resulteerde in een 5e plaats, wat een B-finale betekende. Die won hij daarna wel. Toch kostte het zijn 2e plaats. Hij werd uiteindelijk 3e in de eindstand. Jelle van Delft (Boys 14 jaar) plaatste zich met een 5-4-5 in de manches net niet voor de halve finale, maar met een 12e plaats in de eindstand van de in totaal 42 rijders mag hij zeer trots terugkijken op een goed seizoen.