Foto: WiMo fotografie
Foto: WiMo fotografie

VDZ Racing met herstelde auto van start in de GTC Rally

Sport

Aankomend weekend vindt al weer de laatste rally plaats in de Nissan 350Z Challenge 2015. Na de klapper in Hellendoorn heeft het team van VDZ Racing de beste beentjes voor gezet en er voor gezorgd dat er weer een frisse Nissan 350Z aan de start staat in Etten-Leur. Coureur Roel van der Zanden (Sint-Oedenrode) en navigatrice Ilse van de Sande (Nuenen) hopen het seizoen in de Challenge goed af te kunnen sluiten met een mooi resultaat. Een podiumplaats zou helemaal fantastisch zijn, in de wedstrijd die VDZ Racing vorig jaar nog op zijn naam wist te schrijven.

De concurrentie zal echter moordend zijn in de Nissan 350Z Challenge. Er staan 8 350Z's aan de start. Op vrijdagavond staan er 6 klassementsproeven op het programma, waarvan de waanzinnige proef De Nacht van Achtmaal (20,3 km) er natuurlijk weer uitspringt. Voorheen werd deze proef diep in de nachtelijke uren verreden wat het extra spannend maakte. Voor dit jaar is de opzet van de GTC Rally gewijzigd, naast een andere datum op de kalender (van juli naar oktober) is ook het tijdschema onder handen genomen. Waar voorheen het aantal proeven keurig over 2 dagen werd verdeeld (8 op vrijdag, 8 op zaterdag) zal dit jaar het zwaartepunt op de zaterdag komen te liggen (10 proeven). Omdat de herfst echter reeds is begonnen zal het spektakel echter zeker niet minder zijn ten opzichte van eerdere jaren!

Na de Hellendoorn Rally is alles uit de kast gehaald door het serviceteam om hier aan de start te kunnen verschijnen. Een prestatie van formaat, als je bekijkt wat de schade was. Daarnaast hebben door omstandigheden 2 leden van het team hun werkzaamheden neer moeten leggen. Das te meer respect voor Roland van Drongelen en Franklin Geerts die de zware taak op zich hebben genomen de auto weer helemaal in orde te maken. De neus van de auto had wel behoorlijk wat schade, deze is weer gericht en met de hulp van MEB Autoschade en Aben Reclame zijn ook de nodige plaatdelen weer van de juiste kleur en stickers voorzien. Daarbij kwam ook nog een zwaar beschadigde wielophanging die geheel gecontroleerd en grotendeels vervangen moest worden. Dit zijn allemaal zeer tijdrovende klussen maar dankzij het harde werk van de jongens zal de auto er dit weekend weer helemaal klaar voor staan!

Roel: "In eerste instantie leek de schade optisch nog mee te vallen, maar grondige inspectie deed anders blijken. De neus stond wat scheef en alle bekende schadebedrijven met de juiste trekbank in de buurt zaten vol! Gelukkig heeft Arjan Heijstek, een andere deelnemer in de cup en onze concurrent voor de 3e plaats in het kampioenschap, hier mee een oplossing voor gezocht. De auto kon daar direct naartoe en was de volgende dag al klaar. Nu is het aan Roland en Franklin om te zorgen dat de auto straks weer helemaal klaar staat voor de GTC. Ik vind het onvoorstelbaar hoe hard ze werken zodat wij met z'n allen weer goed voor de dag komen en kunnen gaan voor een mooie wedstrijd dit weekend. Bedankt jongens!"