De Rooise Kwis
De Rooise Kwis

Inschrijving "De Rooise Kwis" geopend

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wie gaat dit jaar het team van "De Rooische Zwets" van de overwinning houden? Dat is op voorhand de grote vraag. Met twee overwinningen op rij deed het team wat niemand voor mogelijk had gehouden. En ongetwijfeld zal het woord "hattrick" al gevallen zijn bij ze…maar de concurrentie zal ongetwijfeld gemotiveerder zijn dan ooit!

Met ruim 2500 deelnemers verdeeld over 151 teams was de tweede editie van de Rooise Kwis een groot succes. Zelfs het grote pak met sneeuw mocht de pret niet drukken. Veel van de "debuterende teams" waren al direct na het inleveren van de quizboekjes plannen aan het smeden hoe het dit jaar nog beter te doen. De concurrentie zal dus moordend zijn!

Via de website van De Rooise Kwis kan er al worden ingeschreven. Om in te kunnen schrijven dient een teamnaam en een "Roois goed doel te worden gekozen waarvoor er gespeeld wordt. Het winnende team wint namelijk een mooi geldbedrag voor hun doel naar keuze.

Format
Op 19 december kunnen om 18:00uur de quizboekjes opgehaald worden bij Zalencentrum De Beurs waarna direct de race tegen de klok zal starten. Op een zelf ingericht "hoofdkwartier" is het dan zaak om zo goed mogelijk de vragen te beantwoorden. Hierbij mogen alle middelen ingezet worden. Naast het invullen van de vragen komen zijn er ook diverse "externe opdrachten". De inhoud hiervan blijft uiteraard een groot geheim. Om klokslag 23:00uur moeten alle quizboekjes weer ingeleverd zijn. Naast een mooi geldbedrag staat er ook een jaar lang roem op het spel.

Categorieën
De opzet van de quiz zelf zal niet veel afwijken van vorig jaar. De quiz zal weer gaan bestaan uit 12 categorieën, in de komende weken zullen er steeds een paar categorieën bekend gemaakt worden. Uiteraard zullen er weer diverse vragen in de quiz zitten over Rooi of met een Roois tintje, maar ook over allerlei andere onderwerpen. De quiz is geschikt voor iedereen van jong tot oud. Wat de andere categorieën worden lees je de komende weken hier in De MooiRooiKrant.

Inschrijven
Inschrijven kan via www.derooisekwis.nl. Inschrijfgeld bedraagt €15,- per team. Naast een teamnaam moet je dus ook een goed doel bedenken waar je voor speelt. Er is geen limiet aan het aantal teams of het aantal deelnemers in een team. Wanneer je voor 15 december inschrijft ben je in ieder geval verzekerd van deelname. Heb je vorig jaar nog niet deelgenomen of wil je graag je de editie van vorig jaar "herbeleven", op www.derooisekwis.nl staat het quizboek van vorig jaar alsmede een aantal filmpjes.

Via De MooiRooiKrant, www.derooisekwis.nl, @derooisekwis en de facebookpagina van de Rooise Kwis blijf je op de hoogte van al het nieuws en ontwikkelingen.