Wedstrijd duurt voor Ollandia seconden te lang

Een seconde was voor Ollandia het verschil tussen een goed en een belabberd gevoel. Iedereen bij Ollandia was er op gebrand om op kermis zondag een mooi resultaat neer te zetten tegen FC Schadewijk. De sfeer voorafgaande aan de wedstrijd was goed en het vertrouwen in voldoende mate aanwezig.

Toch zou het anders lopen. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en het voor het publiek aantrekkelijke spelbeeld wisselde vaak van speelhelft. Zo was het na zes minuten dat via een mooie aanval Stefan Erven aan mocht leggen voor een eerste afstandschot. De wedstrijd liet een individueel beter spelend Schadewijk zien maar een strekker collectief van Ollandia. De wedstrijdmentaliteit was deze middag in het voordeel van Ollandia. De wedstrijd golfde op en neer en de spelers van Schadewijk waren op sommige momenten wat slimmer en een tikkeltje harder in het spel. Uiteindelijk zou dat ook vertaald worden in het aantal gele kaarten waarvan Schadewijk er vijf op haar naam mocht schrijven. Toen iedereen er van uitging dat men met de bekende brilstand de rust in zou gaan was het onnodig balverlies op rechts die Sven Danen in de gelegenheid stelde een solo in te zetten. Na het passeren van vier Ollandia spelers was het een knap afstandschot als afronding dat de sterk keepende Tom Wouters het nakijken gaf.
Bij een mooie aanval in de 54e minuut van Ollandia kwam de bal terecht bij de mee opkomende Jan Wouters die net als de vorige week met een prachtig afstandsschot boven in de kruising de stand gelijk trok.

De wedstrijd golfde op en neer met aan beide zijde de kans om te scoren. Het was in de 62e minuut dat er enige tumult ontstond toen men bij Schadewijk dacht de 1-2 te hebben gescoord. Echter de goed leidende scheidsrechter was na een kort overleg met zijn assistent er van overtuigd dat de goal uit buitenspelpositie werd gescoord.
In de 67e minuut was het voor iedereen op en langs het veld schrikken toen Ruud van Driel van het veld moest omdat hij de bal van een korte afstand hard tegen het hoofd had gekregen. De irritatie werd aan Schadewijk kant groter en er waren momenten dat het geel ook zo maar rood had kunnen zijn. Door de vele wissels en het aantal blessurebehandelingen duurde de wedstrijd langer dan de 90 minuten en het was werkelijk in de allerlaatste seconden van de wedstrijd, 95e min., dat Sven Damen het wederom op zijn heupen kreeg en met een prachtig afstandschot de 1-2 maakte. Iedereen van Ollandia was verbijsterd en teleurgesteld. Mogen we een man van de wedstrijd aanwijzen op deze dag dan is het Jan Wouters die door zijn spel en inzet de bloemen verdiende. De winst voor Ollandia is, hoe zuur dan ook, de wetenschap dat men met de getoonde inzet, zeker nog punten gaan pakken.