v.l.n.r.: Nicole, Jolanda en Judith
v.l.n.r.: Nicole, Jolanda en Judith

Een frisse kijk op de woningmarkt

Zakelijk

Sint-Oedenrode - De grootste kracht? "Onze persoonlijke benadering", zegt Nicole van den Biggelaar, die zich typeert als een echte dorpsmakelaar. Sinds enkele maanden huist ze met haar team aan het Kofferen in Sint-Oedenrode, in een ruim kantoor boven Van den Berk assurantiën. Jolanda Willems en Judith van den Biggelaar ondersteunen haar. Het makelaarsteam is op elkaar ingespeeld. "We werken heel prettig samen en door de ruime ervaring van ons allemaal, kunnen we onze klanten goed van dienst zijn."

In januari 2011 stortte Nicole zich in het avontuur van makelaar. Ze nam een bekend bedrijf over met naam en faam door jarenlange aanwezigheid op de makelaarsmarkt. Het logo werd plots roze. "Omdat ik een vrouw ben misschien? Maar zeker ook omdat het opvalt. Het is anders dan anders", onderbouwt ze haar keuze. Een vrouw als makelaar begint steeds normaler te worden, maar was pakweg vijf jaar geleden een unicum in Sint-Oedenrode. Nicole: "Een vrouw benadert klanten toch anders. Ik denk dat het verfrissend is als er een keer een vrouw binnenkomt. Ik stapte in een hele moeilijke tijd het woninglandschap in, maar door mijn enthousiasme heb ik me er toch doorheen weten te slaan." 2011 was inderdaad middenin de woningcrisis. Door creatief te zijn bestaat De Koning Makelaardij nog steeds.
Het draait nu op volle toeren. Het roze logo is op steeds meer plekken te zien. De dames hebben het druk. "Heerlijk toch!" glimt de eigenaresse. "Het is fijn dat de markt weer wat is aangetrokken, maar dat betekent niet dat het allemaal zomaar komt aanwaaien. We moeten er veel voor doen en het is absoluut geen 9-tot-5 baan. Ook 's avonds en in de weekenden zijn we vaak in touw."

Nicole, Jolanda en Judith kennen de woonsituatie in Rooi als hun broekzak. "Er lijken steeds meer mensen van buitenaf hier te komen wonen. Komt het door de A50? Dat zou kunnen, maar feit is ook dat het hier voortreffelijk wonen is. Er zijn goede voorzieningen en het dorp heeft een geweldig mooi centrum. Ook de kerkdorpen moeten niet onderschat worden. Daar staan prachtige huizen te koop met vaak een groot perceel. Mensen kunnen er dus ook voor kiezen om heerlijk landelijk te wonen. Daarnaast is de bereikbaarheid een pluspunt. Met de snelweg voor de deur zit je zo in Eindhoven, Den Bosch of Nijmegen."

Omdat het team bestaat uit drie krachten is het kantoor altijd bezet. Wie er ook opneemt, de kennis van zaken is direct aanwezig en de lijntjes naar elkaar en naar de klant zijn kort. Hebben de dames nog een tip? Jazeker! "Als je een mooi huis ziet, ga dan eens kijken op de locatie zelf. De omgeving, de sfeer, de buurt geven veel informatie. En vraag, als je nog twijfelt, een vrijblijvende bezichtiging aan. Niet alles valt van een plaatje te lezen."

De Koning Makelaardij -
Kofferen 23 - 0413-490000 – www.dekoningmakelaardij.nl