Foto: Jac Naus
Foto: Jac Naus

Viering tweede lustrum Mathieu Dirven Koffieconcerten waardig en sfeervol

Cultuur

Sint-Oedenrode - 'Grote klasse ' en 'Zo kan het dus ook nog'. Hiermee zouden de reacties van het publiek kunnen samengevat worden. Verwanten van Mathieu Dirven waren er tevens van overtuigd dat dit ook de gedachte van Mathieu zelf zou geweest zijn.

Door: Mattie De Schepper

We konden ons vandaag verheugen in louter professionele optredens met name van Katja Dirven-Didychenko, schoondochter van Mathieu, van (oud)-collega's en van docenten bij het huidige Phoenix Cultuur: dwarsfluitdocente Leonie Clahsen, piano/trompet-docent Ruud Bouman, klarinetdocente Ria Boeijen, zangdocent Nol Ardts, docenten saxofoon Karlijn Scheepers: sopraansax, Ieke Verest: altsax, Ludwig Attevelt: tenorsax, Jo Hennen: baritonsax en cello en viooldocent Jos Brocken. Voor de basso continuo partijen op clavecimbel kon, zoals vaker bij de Mathieu Dirven concerten, beroep gedaan worden op Axel Wenstedt.
Uit deze en belangloze deelname spreekt grote waardering voor de hen zo dierbare collega-docent en voor de doelstelling van deze concertreeks nl. het laten ervaren van het belang van educatieve ontplooiing, muzikale belangstelling stimuleren zowel bij uitvoerenden als bij het publiek. Ook vandaag was de belangstelling groot en opvallend talrijk hierbij was het aantal (voor mij bekende) – geoefende luisteraars. Inherent aan de specifieke professionaliteit van deze uitvoerenden kon een hoogstaand en interessant programma samengesteld worden waarbij werk voor solo-instrument werd afgewisseld door een trio, een duo en een kwartet.

Lees woensdag verder in DMRK

Foto: Jac Naus