Frank Lathouwers
Frank Lathouwers

Rooise renners actief

Sport

Afgelopen vrijdag namen Jarno en Youri van Esch en Sep Schuurman deel aan een van de twee zwaarste nieuwelingen wedstrijden in België die er zijn. In de Ardennen - grenzend aan Luxemburg - stonden 182 renners aan het vertrek in Herbeumont, waaronder vele toppers.

Er werd vanaf de start direct vol gas gegeven. De eerste klim kwam al na 4km. Na 40km kwamen de renners voor de eerste keer terug in Herbeumont en toen was al te zien dat het peloton een stuk kleiner was geworden. Sep en Youri moesten na 40km helaas de wedstrijd verlaten. Jarno zat toen nog in het eerste grote peloton achter de vijf leiders. Na 70km werd er gefinished en wist Jarno als 64e helemaal kapot over de finish te komen, een knappe prestatie in dit geweld. 91 renners haalden de finish. Alle drie waren ze een ervaring rijker en niet te vergeten dat Sep en Youri eerstejaars nieuweling zijn.
Op zondag stond Jarno aan het vertrek in het klimcriterium van Heerlerheide en ook hier vele toppers onder de zeventig deelnemers aan het vertrek. De laatste ronde waren nog 31 renners over in de eerste groep en Jarno werd nu 28e.
Sep stond aan het vertrek in Hoogerheide. Hier reden vier renners weg van het peloton en wist Sep achter dit viertal een keurige 17e plaats te halen.