Archief
Archief

BMX'ers rijden meerdere wedstrijden

Sport

Op zondag 23 augustus heeft Bas Verhagen deelgenomen aan de vakantiewedstrijd in Tiel. Hij reed er bij de Boys 12 jaar. In de manches werd hij 2-1-2, in de halve finale kwam hij als 2e over de finish en in de finale werd hij heel knap eveneens 2e.

Op zaterdag 29 augustus werd er in Peer (B) de derde en tevens laatste 3-Nationcup van 2015 verreden. Een wedstrijd tussen Nederlandse, Belgische en Duitse rijders. Deze wedstrijd is speciaal voor de jongere rijders. Hieraan deden Kyro van Schijndel en Bas Verhagen mee. Met maar liefst 88 inschrijvingen bij de Boys 11-12 jaar, de leeftijdsklasse waar beide BMX-ers in uitkomen, werd er hard gevochten om de plaatsen bij de beste 4.

Kyro van Schijndel werd helaas in de manches uitgeschakeld met een 4e en 2x een 5e plaats. Bas Verhagen plaatste zich voor de achtste finale met 3x een 4e plaats in de manches. Bij de achtste finale reed hij op een hele nette 4e kwalificatieplaats, maar werd 10 meter voor de finish aangetikt waardoor hij helaas ten val kwam en daarmee terugviel naar de 8e plaats.

Op zondag 30 augustus werd een internationale wedstrijd gereden. Kyro van Schijndel en Bas Verhagen waren in de manches bij elkaar ingedeeld. Zij moesten daardoor meteen al tegen elkaar strijden. Kyro werd in de manches 4-1-3. Hij plaatste zich hiermee voor de achtste finale. Helaas verprutste hij zijn start waardoor er niet meer in zat dan een 7e plaats. Bas reed in de manches 3-4-5. Ook hij plaatste zich daardoor voor de achtste finale en werd 7e. Koen v/d Wijst reed bij Junior Men. Hij werd in de manches 4-2-2 en in de finale werd hij 3e. De volgende wedstrijd is een AK wedstrijd in Oss op zondag 6 september.