Uitleg in de Natuurweij
Uitleg in de Natuurweij

Ontdek de geheimen van de natuur met de Jeugdnatuurwacht

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 5 september houdt Jeugdnatuurwacht "De Populier" in Sint-Oedenrode een gevarieerde ochtend als begin van het nieuwe seizoen. Alle nieuwe en al eerder aangemelde natuurwachters zijn hiervoor uitgenodigd. Ook andere belangstellenden zoals ouders, grootouders en andere natuurliefhebbers zijn welkom om kennis te maken met de Jeugdnatuurwacht en de activiteiten.

Tussen half tien en half twaalf kan iedereen binnenlopen om deel te nemen aan het programma of een deel ervan. Kinderen van 9 t/m 15 jaar kunnen zich aanmelden als lid voor het nieuwe seizoen. 's Morgens om half 10's begint in de grote zaal van Mariëndael het programma met als thema "ontdek de geheimen van de natuur". De kennismaking met de Jeugdnatuurwacht en de activiteiten omvat een afwisselende ochtend met diverse mogelijkheden om de geheimen van de natuur te leren kennen. Zo geeft Hein de Koning er regelmatig een presentatie met prachtige dia's, er kan worden geknutseld met natuurlijke materialen en er kunnen bodemdiertjes worden gezocht en uitgebreid bekeken. Ook de microscopen zijn beschikbaar om de natuur van nog dichterbij te bekijken. Er zijn diverse mogelijkheden om op een leuke manier nog meer te weten te komen over de natuur. De leiders doen hun best om het voor iedereen leuk te maken, zeker ook voor degenen die er vorig jaar al bij waren. Degenen die het hele programma willen meemaken kunnen vanaf half 10 terecht. Wie later of de ochtend wil komen kan echter ook nog volop meegenieten.

Iedereen is van harte welkom tijdens deze ochtend, ook om alleen maar eens te komen kijken. Kinderen van groep 6 t/m 8 van de basisschool kunnen lid worden, maar ook kinderen tot en met ongeveer 15 jaar die op de middelbare school zitten. De locatie is Cultureel educatief centrum Mariëndael, Laan van Henkenshage 2 in Sint-Oedenrode. In verband met de voorbereidingen blijven de deuren dicht tot half 10. Daarna is iedereen van harte welkom tot ongeveer half 12.
Het lidmaatschap van de JNW kost € 10,= per jaar voor 10 maandelijkse activiteiten, graag meebrengen in een gesloten envelop met naam of overmaken op IBAN NL43 RABO 0138 2540 60 onder vermelding van de naam van het kind. Voor informatie over deze activiteit kunt u bellen met Henri van Weert, TEL (06) 29027765