Foto: Ellis Rijkers
Foto: Ellis Rijkers

Bekeravontuur Nijnsel strandt

Sport

Nijnsel - Met twee tweedeklassers in de poule dichtte het vaandelteam van Nijnsel/TVE Reclame zich vooraf niet al te veel kansen toe om de volgende bekerronde te halen. Maar goed, wel een uitstekende gelegenheid om je krachten te meten met twee hoger spelende teams en in de derby tegen Ollandia moet je natuurlijk altijd vol gas geven.

Toen Sparta'25 thuis met 2-1 werd geklopt en de derby tegen Ollandia ook met winst werd afgesloten (0-5) werd Nijnsel plotseling kansrijk, mede door het verlies van Mierlo Hout tegen het jubilerende Sparta'25 uit Beek en Donk. Een gelijkspel afgelopen zaterdag in ''t Hout' zou dus volstaan. En dat zag er ook 89 minuten zo uit, totdat een ongelukkige handsbal de bal op de stip deed belanden en de gastheren op een 1-0 voorsprong kwamen. Mierlo Hout had de wind toch mee want in de eerste helft had er duidelijk een strafschop voor de geelblauwen en een rode prent bij de thuisploeg moeten vallen, maar de matig leidende scheidsrechter kneep ten onrechte een oogje dicht. Hiermee kwamen beide teams niet alleen in punten gelijk maar ook met het doelsaldo. Mierlo Hout had echter na drie wedstrijden meer doelpunten gescoord en dat gaf uiteindelijk de doorslag. Nijnsel in de gong knock out. Erg jammer, want het team van Arno Methorst was in de bekerwedstrijden goed op dreef.

Historisch moment: Nijnsel speelt eerste competitiewedstrijd in derde klasse.
Een goede opmaat zo lijkt het voor de competitie die aanstaande zondag van start gaat. De reis gaat, zoals vaker dit seizoen, naar de Kempen waar Bladella wacht. Een onbekende tegenstander die weliswaar in de oefencampagne werd verslagen, maar toen waren beide teams incompleet. Inmiddels heeft iedereen zijn vakantiebestemming achter zich gelaten en moet er vol gas worden gegeven om met de regelmaat van de klok de punten bijeen te sprokkelen. Na 67 jaar speelt Nijnsel voor het eerst in de derde klasse, dus dat wordt voorlopig één groot onbekend avontuur. Na twee goede seizoenen is er echter alle vertrouwen dat ook deze jaargang Nijnsel haar partijtje zal meeblazen. Er staat een gretige groep die graag laat zien dat het kampioenschap en promotie geen toevalstreffer waren. De toekomst zal het leren.