Welke Prins mag in de Prinsenwagen plaats nemen?
Welke Prins mag in de Prinsenwagen plaats nemen?

Jacht op de Prins

Algemeen

Papgat - De Prinskeuzecommissie van Papgat heeft mij als Oud Jager gevraagd om 11 weken lang mijn licht te laten schijnen over de tips die zij vrijgeven, aangaande de onthulling van de nieuwe Prins van Papgat en zijn Heer Adjudant. Ook ik weet dus niet wie er uitgekozen zijn om op het Elf-Elf bal de scepter over te nemen van Prins Igo Pap d'n Urste en Heer Adjudant Marco.

Om een beetje meer inzicht te geven in de werkwijze van de Prinskeuzecommissie licht ik hier een paar tipjes van de sluier op. De commissie bestaat doorgaans uit een lid van het bestuur van Stichting Papgat en een tweetal leden van de Raad van Elf. De regerende Prins en zijn Heer Adjudant nemen ook plaats in de commissie. Elk jaar worden er ook, door 2 leden van carnavalsverenigingen, namen aangeleverd van personen waarvan zij denken dat dit een geschikte Prins zou kunnen zijn. Dit gebeurt op alfabetische volgorde van de verenigingsnaam. De leden van de Prinskeuzecommissie hebben daarna de schone taak om uit alle ingeleverde namen een Prins te kiezen. De Prins kiest op zijn beurt dan een Heer Adjudant uit om hem terzijde te staan. De laatste jaren is het steeds meer gebruikelijk dat de Prins en zijn Heer Adjudant worden gezocht in de carnavalsclubs in Papgat. Maar dit is natuurlijk zeker geen must.

Tip 1) Ze maken er een spelletje van.

De Prinskeuzecommissie is dit jaar zeker niet bang uitgevallen want zij begint al meteen met een echte tip. Een tip waar we over na kunnen denken. Een ding is zeker de tip heeft betrekking op de Prins en zijn Heer Adjudant. Er van uitgaand dat 'Zij' er ergens in Rooi een spelletje van maken kom ik op de onderstaande mogelijkheden die door eenieder natuurlijk nog naar hartenwens kunnen worden aangevuld.

De Jagers van Papgat maken er al jarenlang een spelletje van om voor de onthulling van de Nieuwe Prins van Papgat en zijn Heer Adjudant een bezoek te brengen op het geheime vergaderadres. Zou een van de Jagers dit jaar gevraagd zijn de scepter te zwaaien over Papgat? Maar wat te denken van de ontwerpers van het nieuwe Rooise bordspel "'t Roois Spelleke' die hebben er echt een spelletje van gemaakt. Maar zo zijn er in Rooi nog wel meer spelevenementen te verzinnen wat te denken van Beachsoccer, Beachvolleybal, de Pub Quiz, het Roois Tourspel, het Splash Event of Het Keez tournooi. Er zijn in Rooi dus genoeg kandidaten te vinden die nauw betrokken zijn bij het maken van een spelletje. Heb je na deze tip al een idee dan kun je de oplossing mailen naar de voorzitter van de Prinskeuzecommissie: Sandra van der Linden, lindensa@zonnet.nl En ben jij de eerste die het koppel goed heeft geraden, dan word je persoonlijk door de nieuwe Prins en Heer Adjudant gefeliciteerd en krijgt je een overheerlijke fles Papgatwijn en natuurlijk de eeuwige roem.