Archief
Archief

Ollandia viert juli 2016 60-jarig bestaan

Algemeen

Olland - Buiten alle voorbereidingen voor het nieuwe voetbalseizoen 2015-2016 om wordt er door de jubileumcommissie bestaande uit vele vrijwilligers hard gewerkt aan de voorbereiding van de festiviteiten in het kader van het 60-jarig jubileum van vv Ollandia.

Dat vv Ollandia is opgericht op 1 juni 1956 zou men nog wel kunnen weten maar weet u ook dat men zich in de eerste twee jaar van het bestaan beperkte tot het spelen van vriendschappelijke wedstrijden? En dat het weiland waarop toen gespeeld werd eerst moest worden aangepast aan de wedstrijdeisen van de KNVB voordat vv Ollandia op 1 augustus 1958 werd toegelaten tot de afdeling Noord-Brabant? En wist u dat tijdens het officieel in gebruik nemen van het veld de eerste (openings)wedstrijd werd gespeeld door vv Boskant en vv Irene uit Gemonde. Als u meer van deze wetenswaardige zaken te weten wilt komen dan is de reünie met tentoonstelling op vrijdag 15 juli een prachtige gelegenheid. Immers met een reünie en een tentoonstelling zal het feestweekend geopend gaan worden. Maar zoals u van Ollandia gewend bent zal het weekend van 15, 16 en 17 juli 2016 bol staan van activiteiten en bijzonderheden. De komende tijd zal er dan ook met regelmaat een redactioneel stuk verschijnen in de MooiRooiKrant die het programma van vv Ollandia 60 jaar stap voor stap zal uiteenzetten. Enkele hoogtepunten uit het geheel zijn zeker de receptie met aansluitend de feestavond op zaterdag 16 juli en de zondag, 17 juli, die bol staat van sportieve activiteiten voor jong en oud.

Wij kunnen u nu dus al aanraden om deze data vast te leggen in uw agenda want sportiviteit, saamhorigheid en gezelligheid zijn de pijlers van een feestweekend welke zijn gelijke niet kent en u dan ook zeker niet mag missen.