Remko Jansen

Jansen senior en junior pakken toernooizege

Sint-Oedenrode - Afgelopen week speelde Remko Jansen de Nationale Veteranen Kampioenschappen in Amstelveen. In de kwartfinale begon de als derde geplaatste tennisser tegen John Peters met een valse start. Met 1-6 werd de eerste set aan zijn tegenstander gelaten. Remko rechtte zijn rug op tijd en trok de overwinning alsnog eenvoudig naar zich toe: 6-1 6-2.

In de halve finale kwam hij beter uit de startblokken tegen Charles Abrahamsen: 6-3. In de tweede set verslapte hij geen moment en trok de zege er na een 6-1 setwinst gemakkelijk uit. De zo bespaarde energie kwam goed van pas in de finale, waarin hij tegen 'angstgegner' Hans van Scheppingen uitkwam. Dat dit een pittige wedstrijd zou worden bleek toen Van Scheppingen de eerste set met 6-3 won. Na de tweede set knap met 6-4 gewonnen te hebben, leek Remko met een 5-2 voorsprong in de derde set door te stomen naar een geweldige titel. Vier onbenutte matchpoints later was zijn voorsprong echter teruggedrongen tot 5-4 en kon Van Scheppingen serveren om op gelijke hoogte te komen. Jansen wist echter uit een ander vaatje te tappen en haalde met maar liefst vier achtereenvolgende winners zijn ticket voor het WK in Finland binnen.

Trots was hij ook op zijn 16-jarige zoon Mike. Hij was de gedoodverfde favoriet bij het toernooi in Boxtel (in de categorie 4). Na een nederlaag tegen Roeland van de Vorst in een hogere categorie, startte zijn toernooi in de heren enkel 4 op woensdagavond tegen Luuk vd Braak. Mike liet geen spaan heel van zijn tegenstander en won met 6-0 6-1 van de jongen uit Boxtel. In de halve finale boekte hij een solide zege op Roel vd Hanenberg met tweemaal 6-4 6-4. In de finale trof hij opmerkelijk genoeg in Jens vd Hanenberg de broer van de halve finalist. De eerste set kende een zenuwslopende ontknoping doordat Mike een 5-2 voorsprong uit handen gaf. Gelukkig was Mike in de uiteindelijke tiebreak weer bij de les en won hij met 7-3. Het verzet van zijn tegenstander was vervolgens gebroken, waardoor vader en zoon elkaar konden feliciteren.