In de bieb krijgen moeders en kinderen uitleg. Archieffoto
In de bieb krijgen moeders en kinderen uitleg. Archieffoto

Oetsie-Koetsie themamiddag

Algemeen

Sint-Oedenrode - In samenwerking met bibliotheek de Meijerij organiseert het CJG een bijeenkomst over de taalontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 1 ½ jaar tot 4 jaar.

Graag nodigen wij, Frances van CJGgeeftantwoord en Christina en Anita van de bibliotheek, jou samen met je peuter(s) uit in de bibliotheek in Sint Oedenrode Wij gaan het hebben over de taalontwikkeling bij kinderen van 1 ½ jaar tot 4 jaar Wat is normaal bij kinderen bij het leren praten? Hoe verloopt het taalproces bij kinderen? Hoe kan ik het leren praten stimuleren?

Alvast wat tips bij het voorlezen.
• Kies een moment dat er tijd en rust voor is. Kies een boek dat aansluit bij de belangstelling van je kind. Let op de reacties van je kind (slaat het verhaal aan, duurt het niet te lang. Ga in op de vragen en opmerkingen van je kind.
• Met voorlezen kun je niet vroeg genoeg beginnen! Ook baby's vinden het al leuk om samen naar plaatjes te kijken die je aanwijst en benoemt; Steeds weer hetzelfde boekje willen lezen is normaal voor jonge kinderen. De herkenning geeft een gevoel van veiligheid en houvast. Zorg voor variatie, kies ook eens een versjesboek of vertel een zelf verzonnen verhaal.
• Word lid van een bibliotheek. Ouders die zelf regelmatig lezen, stimuleren daarmee belangstelling voor boeken bij hun kind. Een bibliotheekabonnement is voor kinderen tot 18 jaar gratis

De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Sint Oedenrode. Datum: woensdag 09-09-2015 van 15.00 tot 16.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Ouders kunnen zich opgeven om deze bijeenkomst bij te wonen. Er kunnen max 15 ouders mee doen. Vol is vol. Opgeven kan op onderstaand nummer of een email te sturen naar info@cjggeeftantwoord.nl met je gegevens en het aantal deelnemende personen. 0800-2540000