Foto: Henri van Weert
Foto: Henri van Weert

IVN zomerochtendwandeling "Exotische en inheemse planten"

Algemeen

Op zondag 9 augustus nemen natuurgidsen van het IVN Rooi u mee op een zomerochtendwandeling in en om het dorp. Hierbij zal speciaal de nadruk liggen op de diverse exotische plantensoorten die hier ondertussen zijn ingeburgerd.

In de Nederlandse natuur komen steeds meer uitheemse soorten voor, ofwel exoten. Dat zijn planten en dieren die niet op eigen kracht naar ons land zijn gekomen, maar zich hier door menselijk toedoen hebben gevestigd. Die soorten kunnen een verrijking van de natuur betekenen, maar enkele vormen ook een probleem doordat ze zich soms massaal uitbreiden.

Tijdens een rustige wandeling laten de IVN-gidsen Peer van Bakel en Henri van Weert u kennismaken met een aantal soorten planten die in de omgeving voorkomen. Sommige daarvan komen hier van nature voor, andere zijn in recente of vroegere tijden door de mens ingevoerd. Ook is duidelijk te zien welke soorten al een probleem vormen of kunnen gaan vormen, bijvoorbeeld doordat ze de inheemse planten verdringen. Vanzelfsprekend is er tijdens deze wandeling ook volop de gelegenheid om gezamenlijk te genieten van al het moois dat er in de natuur te zien en beleven is.

Deze publieksactiviteit van het IVN Rooi is voor iedereen, jong of oud, gratis toegankelijk. De wandeling start om 10:00 uur bij de kiosk op de markt in Sint-Oedenrode en eindigt daar weer omstreeks 12.00 uur. Verdere informatie via IVN gids Henri van Weert, 06-29027765 Website: www.ivnrooi.nl Bijlage foto: Twee exotische soorten planten die in de omgeving van Sint-Oedenrode voorkomt, de Reuzenbalsemien en de Teunisbloem. foto: Henri van Weert