Pastor Rens
Pastor Rens

Pastor Rens wordt 75 jaar en gaat met emeritaat

Algemeen

Zondag 16 augustus viert Pastor Paul Rens zijn 75e verjaardag. Een memorabel moment. In de aanloop naar dit kroonjaar heeft Pastor Rens aan de Bisschop het verzoek gericht om ontheven te worden van zijn benoeming als lid van het pastorale team van onze parochie.

Zijn leeftijd en gezondheid, die de laatste jaren wat te wensen heeft overgelaten, liggen aan de grondslag voor het verzoek om met emeritaat te mogen gaan. De Bisschop heeft het verzoek van Pastor Rens ingewilligd. Vanaf het nieuwe werkjaar, begin september aanstaande, zal Pastor Rens geen deel meer uitmaken van het pastorale team van de H. Odaparochie. Ook zal hij vanaf dat moment geen actief parochiepastoraat meer verrichten. Wel heeft hij aangegeven om als priester-assistent voor de zondagse eucharistie beschikbaar te zijn wanneer het pastorale team een beroep op hem doet. De parochie neemt dus afscheid van Paul Rens maar tegelijk ook weer niet. Hij zal nog regelmatig op zondagen voorgaan in de viering van de eucharistie. Zowel parochiebestuur als pastoraal team zijn dankbaar voor de grote inzet en betrokkenheid van Pastor Rens en waarderen zijn bereidheid om bij onze parochie en geloofsgemeenschap betrokken te blijven.

Zondag 16 augustus markeert een belangrijk moment in het leven van Pastor Paul Rens. Hij viert, deze dag om 9.30 uur in de Rooise St. Martinuskerk uit dankbaarheid eucharistie b.g.v. zijn 75e verjaardag. Leden van het pastorale team zijn daarbij aanwezig en Seniorenorkest 'Dommelvolk' verleent muzikale medewerking aan deze feestelijke eucharistie. Na de viering is er gelegenheid de jarige geluk te wensen onder het genot van een kopje koffie.