De auto waar VDZ normaal mee rijdt.
De auto waar VDZ normaal mee rijdt.

Duitse rally als tussendoortje voor VDZ Racing

Algemeen

In de prachtige Eifel-omgeving in Duitsland gaat VDZ Racing op 1 augustus van start in de 44e Rally Oberehe. Echter niet met de vertrouwde auto en navigator. Voor deze keer wordt eenmalig weer de Peugeot 205 GTi van stal gehaald en zal Roland van Drongelen (20, Son en Breugel) plaatsnemen in de hot-seat naast Roel van der Zanden (Sint-Oedenrode).

De Rally Oberehe is een relatief korte rally over 6 proeven, totaal 36 kilometer op snelheid en geen service tussendoor. In het verleden zijn al diverse Nederlandse teams afgereisd naar deze rally en ook voor dit jaar staan er weer behoorlijk wat Nederlandse teams aan de start op een indrukwekkend deelnemersveld van bijna 100 auto's (!).

In het seizoen 2015 is er een erg lange zomerstop in het Nederlandse rally circuit. Het serviceteam van VDZ racing heeft die kans aangegrepen om de oude Peugeot 205 weer eens grondig te reviseren. De auto waarmee het avontuur voor de inmiddels hechte vriendenclub is begonnen staat er weer tip-top bij. Een fris opgebouwde auto moet natuurlijk getest worden en Roel kan wel wat wedstrijdritme gebruiken. Ilse had al gekozen deze wedstrijd bij een andere coureur in te stappen. De wedstrijd staat bekend als mooi en gezellig en staat om die reden al langer op het verlanglijstje van het team.

Als klap op de vuurpijl is het mogelijk voor deze wedstrijd een daglicentie te kopen. Hierdoor is het mogelijk dat een monteur van VDZ racing, in dit geval dus Roland, in kan stappen naast Roel. Op deze manier kan Roel nog wat extra terug doen voor de mensen die altijd hard werken om hem met de best mogelijke auto op weg te sturen. De service monteurs hebben zo een unieke kans om aan den lijve te ondervinden hoe een wedstrijd er aan toe gaat.

Roel: "Oberehe staat al vanaf het begin op mijn verlanglijstje om eens te rijden. Het feit dat het autootje waarmee alles is begonnen nu weer helemaal in perfecte staat klaar staat vind ik al geweldig. Dat ik nu voor het eerst één van de servicejongens kan laten ervaren hoe het voelt om werkelijk op snelheid en in competitie met een rallyauto rond te sturen is helemaal fantastisch. In Duitsland zijn er veel meer van dit soort rallies, dus wanneer het bevalt is het zeker de bedoeling vaker deel te gaan nemen om meer mensen de kans te geven ons spelletje van binnenuit mee te maken."