OLAT houdt in Sint-Oedenrode een wandeldriedaagse
OLAT houdt in Sint-Oedenrode een wandeldriedaagse

OLAT Wandeldagen: nieuwe naam, nieuwe omgeving

Sport

Van 7 tot en met 9 augustus vinden voor de 32e keer de OLAT Wandeldagen plaats. Onder de naam Kempische Wandeldagen gingen alle voorgaande edities van start vanuit Geldrop, maar voor 2015 is de organisatie de uitdaging aangegaan om dit jaarlijkse zomerevenement in een geheel nieuwe, maar minstens zo mooie omgeving te situeren.

Onder de nieuwe naam OLAT Wandeldagen gaat de 3-daagse dit jaar van start vanuit de nieuwe startlocatie Natuurpoort De Vresselse Hut. Die bevindt zich op de Vresselseweg 33, 5491 PA Nijnsel (bij Sint-Oedenrode), gelegen in het Brabantse Nationaal Landschap Het Groene Woud. Daar kunt u volop genieten van een authentiek cultuurlandschap, eigen aan de Meierij en noordoostelijk Brabant.

Gevarieerd landschap
Vanuit Nijnsel worden dagelijks wandelroutes uitgezet in het mooie meanderende Dommeldal en verder langs akkers en weilanden door het fraaie populierenlandschap waar deze streek zo bekend om is. Deze omgeving kent verder prachtige natuurgebieden met loof- en naaldbossen, vennen en mooie kleine heidevelden waaraan dit deel van noordoost Brabant rijk is. Denk daarbij aan de Vresselse bossen, Hazenputten, Moerkuilen, Mosbulten, Scheeken, Geelders en Oud Meer.

1, 2 of 3 dagen meedoen
Op vrijdag, zaterdag en zondag voeren de wandelroutes afwisselend in de richting van Mariahout, Boskant en Eerde. De wandelaar kan dagelijks kiezen uit de volgende afstanden: 15, 20, 25 en 35 km. De OLAT Wandeldagen zijn een 3-daagse, maar u heeft de vrijheid om ook 1 of 2 dagen mee te doen. De afstanden en starttijden zijn dagelijks als volgt: 35 km 07.00 – 10.00 uur - 25 km 07.00 – 11.00 uur - 20 km 07.00 – 11.30 uur - 15 km 07.00 – 12.00 uur

Rusten en overnachten
Op de 15-kilometerroute kunt u op minstens één wagenrust rekenen. Op de 20-kilometerroute wordt daarnaast een tweede café- of wagenrust in het vooruitzicht gesteld. Op de 25- en 35-kilometerroute is er sprake van minimaal twee wagenrusten en één caférust. Voor overnachtingen beschikt OLAT bij de startlocatie over een eigen kampeerterrein voor campers, caravans en tenten. Daarnaast is overnachting bij kampeerboerderij Hoeve Osstade in de nabije omgeving mogelijk.

Inschrijven en meer informatie
Meedoen? U bent van harte welkom en kunt zich op de wandeldagen zelf inschrijven op het startbureau. Nadere informatie op www.olat.nl . Mailen of bellen mag ook: E-mail: olat-wandeldagen@olat.nl Telefonisch: Mevr. M. Dielesen op 06-44756978