Afbeelding

Mats van den Brand wacht in Finland zijn grootste uitdaging

Algemeen

Mats van den Brand en zijn Belgische navigator Martijn Wydeaghe starten komende week in één van de spectaculairste WK-rally's ter wereld: de Neste Oil Rally Finland. De equipe van Verkooijen Rally Sport zal voor het eerst de bloedsnelle en heuvelige gravelwegen gaan bedwingen tijdens de derde ronde van de Drive Dmack Fiesta Trophy. "Ik verheug me nu al op de jumps en de hoge snelheid."

Voor het KNAF-talent uit Sint Oedenrode en zijn Belgische bijrijder staan 20 klassementsproeven op het programma, verdeeld over vier dagen en met een totale afstand van 319 kilometer. Dit zal in ziedend tempo gebeuren, want de Rally van Finland is één van de snelste wedstrijden ter wereld. Tegenstand binnen de Drive Dmack Fiesta Trophy talentenklasse komt rondom universiteitsstad Jyväskylä van 11 andere jonge en getalenteerde equipes uit de hele wereld.

Van deze rally gedroomd
"Als vroeger deze rally op TV was, droomde ik daar zelf een keer te mogen rijden. Nu is het zover!" geniet Mats van den Brand, die dit seizoen rijdt met steun van KNAF Talent First, M-Sport en Verkooijen Rally Sport onder startnummer 107. "De onverharde wegen door de bossen in Finland zijn snel en vloeiend, maar ook zeer heuvelachtig. Hierdoor zie je niet wat er achter de top ligt, dus moet alles kloppen. Deze wedstrijd wordt de grootste uitdaging in mijn rallycarrière tot nu toe." Eén van de klassiekers die het duo van Verkooijen Rally Sport krijgt voorgeschoteld is de klassementsproef Ouninpohja, door vele wereldkampioenen aangemerkt als de mooiste rallyproef op aarde. "Ontzettend gaaf dat we die mogen rijden. Het is een onverharde achtbaan van 34 kilometer waarbij we door de toppen heel wat meters zullen vliegen met onze Ford Fiesta 1.0 Ecoboost", vertelt het KNAF Talent. "Zeker deze proef is het extra belangrijk dat mijn pacenotes 100% kloppen."

Basis voor goed resultaat
Navigator Martijn Wydeaghe vult aan: "Ik denk dat de verkenning van de proeven het belangrijkste deel van de rally zal zijn. Staat het parcours goed omschreven, dan leg je een stevige basis voor een goed resultaat. Onze ambitie zal zijn om de snelheid van onze vorige rally in Polen te verbinden met foutloos rijden. We moeten ons niet blindstaren op onze tegenstanders uit Scandinavië, zoals Max Vatanen en Marius Aasen, want zij hebben een flinke voorsprong in terreinkennis en ervaring."

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Officiele pagina WK Rally: www.wrc.com
Officiele pagina Drive Dmack Fiesta Trophy: www.drivedmackfiestatrophy.com
Facebook Mats van den Brand: fb.com/matsvdbrand
Facebook Martijn Wydeaghe: fb.com/martijn.wydaeghe
Facebook KNAF Talent First: fb.com/knaf-talent-first/328649623840708
Facebook Verkooijen Rally Sport: fb.com/verkooijenrallysport