Nina van Ecnkevort
Nina van Ecnkevort

Vresselse ruiters Sidney, Anne en Nina presteren top

Sport

Deze drie dametjes deden heel goede zaken op de selectiewedstrijd voor de Brabantse Kampioenschappen in Reusel op zondag 12 juli.

Sidney Renders reed al in de eerste ronde in het DB een heel mooi parcours met haar pony Ramona. Foutloos en een jurywaardering van 80 punten. In de barrage maakten ze weer geen fouten en de jury besloot haar 82 stijlpunten te geven. Daar kwam niemand meer boven en dus was het oranje lint en de beker voor haar. Daarna was het de beurt aan Anne Markgraaf met haar E-pony Way of Life. In de D/E L is bijna iedere week een spannende strijd. In deze categorie wordt vaak goed en snel gereden. Zo ook deze zondag. In de barrage was al een hele snelle tijd gezet door de concurrentie. Maar Anne reed heel snel en heel kort en dook daarmee nog meer dan een seconde onder die tijd. Niemand kon dat meer verbeteren en de overwinning was meer dan verdiend.
Nina van Enckevort reed met haar schimmel Dinky Toy in het DM. Het parcours was erg pittig, want er kwamen er maar drie terug voor de barrage. In die barrage lag het nog wat hoger en geen van de combinaties wist foutloos te blijven. Met vier fouten maar wel in de snelste tijd, was dit de eerste overwinning van deze nieuwe combinatie. Kortom, een top zondag voor de drie amazones van de Vresselse Ruiters. Twee weken geleden in Eindhoven was Sidney Renders ook al succesvol geweest. Met haar pony Moerputten's Colinda, was ze eerste geworden in het CL. Afgelopen zaterdag was de laatste selectiewedstrijd bij manege Molenberg te Leende.
Als eerste won Nina met de Dinkytoy Z de klasse E/L, daarna was het de beurt aan de schimmel in de klasse C/D M waarmee ze na twee foutloze rondjes de tweede prijs in ontvangst mocht nemen. Toen moest ze nog met Diego in de klasse D/E/ Z Ze was weer de snelste en werd na twee foutloze ritten eerste in die klasse. Daarna was er nog een extra rubriek, waar alle winnaars aan deel mochten nemen. De hoofdprijs was een Spacescooter die iedereen wel wilde winnen. Er werd dus snel gereden en het bleef spannend tot het laatste moment. Nina won na een heel snel rondje met Diego de geweldige Spacescooter. En of dat allemaal nog niet genoeg is, is ze met twee pony's kringkampioen van kring Eindhoven en de Kempen geworden in de klassen M en Z. Nu mogen de volgende combinaties na de Brabantse Kampioenschappen op 16 augustus in Zijtaart. Sydney Renders in de klasse D/B Anne markgraaf in de klasse D/E L, Nina van Enckevort ook in de klasse D/EL en in de klasse D/E M en in de klasse D/E Z.