Joris Bekkers pakte prijzen.
Joris Bekkers pakte prijzen.

Joris Bekkers en Miss Ghibly gehuldigd als kringkampioen

Sport

Op zaterdag vertrok Joris Bekkers naar Leende voor de laatste selectiewedstrijd springen. Joris en zijn pony Miss Ghibly moesten na een foutloos basisparcours als eerste de barrage rijden en zette daarbij de tijd zo scherp dat deze voor de andere niet te verbeteren was. De eerste prijs in de gecombineerde klasse CDE-M was voor deze combinatie. Daarmee heeft Miss Ghibly als kleinste en oudste pony van het deelnemers veld de rest verslagen.

Door deze knappe overwinning behaalde zij ook het Kringkampioenschap in de klasse C-M en zijn zij afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen. Eveline van der Looij en haar pony Esprit waren ook in Leende voor de laatste selectie. Op een nieuw aangelegd terrein was het een mooie ambiance voor de laatste spannende wedstrijd in de klasse DE-L. Na een foutloze eerste ronde was er een spannende barrage met 10 combinaties. Eveline en Esprit reden een snelle omloop met 1 balk en wisten hier een tweede plaats te behalen bij de E-L klasse. Op zondag was het de beurt aan de paarden in Leende. Isabel Geers kwam in de klasse B aan start met Alexander en behaalde de zesde prijs. Dianne Merks en Eva weten elke week opnieuw foutloos en snel rond te rijden. Dit weekend vertrokken ze naar Jumping Heeswijk waar ze na twee foutloze rondes een tweede prijs behaalden.

De dressuurruiters gingen dit weekend naar Uden. Michelle Bakx en Golden Tulip wisten een zeer mooie proef te rijden in de klasse B. Deze proef werd beloond met 201 punten waarmee zij veruit de beste combinatie waren. Met 13 punten los van nummer twee was de winst voor Michelle en Golden Tulip. In de klasse L1 kwam Anne de Beer aan start met Elibo H. Met 202 punten behaalden zij de tweede prijs.