Een buitentraining van Ontspanning.
Een buitentraining van Ontspanning.

Handboogvereniging Ontspanning

Sport

Dinsdag is bij de Rozelaer een wedstrijd geschoten voor de competitie 2015. Dag winnaar was Jan van Erp met 218 punten. De overige uitslagen: Jan Gordijn 216, Jan van Bergen 213, Leo van Breugel 205, Toon Hermes 200, Albert Ofwegen 162, Ron Spijker 137 en buiten mededinging Mart Verhoeven 213.

Op vrijdagavond is de laatste wedstrijd van de voorjaars competitie geschoten, Het Dichtst bij het Gemiddelde. De bedoeling is om de eindscore zo dicht mogelijk bij het vooraf bepaalde gemiddelde te schieten. Op een gedeelde 1e plaats met een verschil van 2 punten schoten Sjef van den Berg en Jan van Erp. Rene van Erp en Mark Kuys 3, Jos van den Berg 8, Wil Kivits 9, Jan van Bergen 12, Michael Moonen 13, William Huyberts 15, Frans van den Braak en Paul van de Mortel 16, Beppie van Bergen 18, Mart Verhoeven 19 en Agnes Vissers 34. Buiten mededinging Floris Mesu 6. Tijdens deze wedstrijd schoten Agnes Vissers en Floris Mesu een nieuw PR met een score van 210 resp. 221.

Na afloop van de wedstrijd werd de wisselbeker van de voorjaars competitie uitgereikt aan Wil Kivits met een totaal van 17 wedstrijd punten. Tevens werden de winnaars van de F2F competitie bekend gemaakt. De wisseltrofee voor de jeugd werd uitgereikt aan Piet van den Berg en voor de senioren aan Mart Verhoeven. In de vakantieperiode wordt er op de clubavonden vrij geschoten. Piet van den Berg heeft vorige week in Rome een Junior Cup geschoten. Piet schiet bij de cadetten op 60 meter. In de voorronde schoot hij 329 en 333, totaal 662 punten. Met deze score ging hij als tweede geplaatst naar de finales. In de 16e finale versloeg hij zijn Belgische tegenstander vrij eenvoudig met 6-2. In 8e finale ging het ook nog snel: 6-0. In de kwartfinale trof Piet een Italiaanse tegenstander. Hoewel Piet goede scores neerzette kwam hij tweemaal een punt tekort voor de set en hij verloor de kwartfinale met 2-6. Piet eindigde uiteindelijk op een heel verdienstelijke 6e plaats.

Floris Mesu en Sjef van den Berg hebben op zondag in Baarschot de Lowlands Shootout geschoten. De Turkse kernploeg die deze week een trainingskamp hebben op Papendal schoot ook mee, waardoor de wedstrijd een internationaal karakter kreeg. Het is een wedstrijd op 70 meter, met finalerondes. Floris schoot 268 en 254, totaal 522 punten. Dit was goed voor een 39e plaats. Sjef schoot 340 en 337, totaal 667 punten en hij ging als eerste geplaatst naar de finales. In de 8e finale ging Sjef vlot door naar de volgende ronde met 6-0. In de kwartfinale trof hij een van zijn teammaten uit de kernploeg. Deze wedstrijd ging gelijk op en bij 5-5 was een shoot-off nodig om te beslissen. Sjef schoot de beste pijl en ging dus door naar de halve finale. Daar trof hij Rick v.d. Oever (Concordia). Weer ging het gelijk op tot 4-4. De laatste set ging naar Sjef, dus met 6-4 ging hij door naar de finale. In de finale kon Sjef door sterke scores afstand nemen van zijn tegenstander en hij won met 7-3.

Op maandagavond hebben de vrienden van Pieter Breugel hun clubavond, op dinsdagmiddag de Rozelaer en op vrijdagavond de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur. Deze start weer op 2 september.