Afbeelding

Zomeravondconcert Harmonie Nijnsel

Cultuur

Nijnsel - Het traditionele zomeravondconcert van de Nijnselse Harmonie was eigenlijk gepland, voor de eerste keer, op het Beckartplein, maar vanwege de regen toog het hele muziekgezelschap met publiek naar binnen.

Het was voor de eerste keer sinds het bestaan van de zomeravondconcerten dat dit muzikaal evenement binnen werd uitgevoerd. De opstelling en inrichting van de zaal ging vrij snel en de uitvoering kon op tijd beginnen. Toch, ondanks het weer, was er nog vrij veel publiek komen opdagen. Voorzitter Wim Beeks opende de avond en begon met de huldiging van de vele geslaagden van het behalen van muzikale diploma's. Dit was tevens het bewijs dat de Harmonie bouwt aan haar toekomst om zoveel te investeren in opleidingen.

Na de huldiging van de geslaagden begon het concert. De blokfluitgroep, de samenspelgroep en de percussiegroep speelden daarna. Een kleine pauze volgde en ondertussen nam het opleidingsorkest plaats. Onder leiding van Hans van der Velden hoorde het publiek harmoniemuziek, afgewisseld met verschillende muziekthema's uit cartoonfilms. De percussie groep nam nog eens plaats op het podium en de zaal vulde zich met goed uitgevoerd slagwerk. Ten slotte speelde het Harmonieorkest een prachtige de finale.